بیماری های شایع در زنان - نبض هوشمند سلامت

بیماری های شایع در زنان

برچسب‌ها:سلامت زنان
تاریخ بارگذاری:۱۴۰۰/۱۲/۱۴
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۸/۱۶
Public

در حالی که هم مردان و هم زنان دچار بیماری‌های مختلفی می‌شوند، برخی از مسائل سلامتی زنان را به‌طور متفاوت و بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهند. علاوه بر این، بسیاری از شرایط سلامت زنان تشخیص داده نمی‌شوند و اکثر آزمایش‌های دارویی شامل افراد مورد آزمایش زن نمی‌شود. حتی در این صورت، زنان نگرانی های انحصاری سلامتی خود را دارند، مانند سرطان سینه، سرطان دهانه رحم، یائسگی و بارداری. افسردگی و اضطراب در بین بیماران زن بیشتر نشان داده می شود. بیماری های دستگاه ادراری بیشتر در زنان ظاهر می شود و بیماری های مقاربتی می تواند آسیب بیشتری به زنان وارد کند. دانشمندان در حال افزایش درک خود از تفاوت بین نیازهای سلامت مردان و زنان هستند. حقیقت این است که آرایش بیولوژیکی شما بر استعداد ابتلا شما به برخی بیماری های تأثیر می‌گذارد. در اینجا برخی از شایع‌ترین نگرانی‌های سلامتی که بر زنان تأثیر می‌گذارند، و کارهایی که می‌توانید برای مدیریت خطر انجام دهید، آورده شده است.

۱. بیماری قلبی

بیماری قلبی در زنان

بیماری قلبی علت شماره یک مرگ و میر زنان است. علائم حمله قلبی شامل درد قفسه سینه، تنگی نفس و ضعف در بازوها است. زنان همچنین احتمالاً تنگی نفس و حالت تهوع یا استفراغ را تجربه می کنند. با این حال، زنان ممکن است علائم خود را به عنوان یک حمله قلبی تشخیص ندهند، و آن را به عنوان علائم بعد از ورزش بیش از حد سخت یا سوزش سر دل رد کنند؛در حالی که یائسگی باعث بیماری قلبی نمی شود، برخی از عوامل خطر پس از یائسگی شایع تر هستند، مانند فشار خون و کلسترول بالاتر و کاهش استروژن.

 

۲. سکته مغزی

سکته مغزی جز بیماریشایع در زنان

سکته مغزی سالانه ۵۵,۰۰۰ زن را بیشتر از مردان مبتلا می کند. دو نوع سکته مغزی وجود دارد: هموراژیک یا خونریزی در مغز و ایسکمیک یا انسداد رگ خونی که باعث اختلال در جریان خون می شود. اگرچه علائم ممکن است بسته به علت زمینه‌ای سکته متفاوت باشد، علائم مشخصه شامل مشکل در گفتار و بی‌حسی اندام‌ها است. همچنین احتمالا رابطه ای بین بارداری و سکته مغزی وجود دارد. پره اکلامپسی، وضعیتی که با فشار خون بالا در دوران بارداری مشخص می شود، می تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد. رویدادهای عصبی که در آنها اختلالات لخته شدن خون بیشتر به دلیل انعقاد بیش از حد یا لخته شدن بیش از حد خون رخ می دهد که می تواند در دوران بارداری نیز رخ دهد. این لخته های خون می توانند جریان خون را به مغز شما محدود کنند.

 

۳. دیابت

دیابت در زنان

اگرچه دیابت مطمئناً مختص زنان نیست، اما خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا چهار برابر در زنان افزایش می دهد. زنان همچنین بیشتر مستعد ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت، مانند نابینایی، بیماری کلیوی و افسردگی هستند. دیابت بارداری وضعیتی است که می تواند در دوران بارداری رخ دهد که در آن سطح گلوکز شما بالا می رود و عوارض دیگری ایجاد می شود. این بیماری  در حداقل ۳ از ۱۰۰ زن رخ می دهد و درمان ممکن است شامل رژیم غذایی دقیق، ورزش، نظارت بر قند خون، تزریق انسولین و داروی خوراکی باشد. دیابت همچنین می تواند در دوران بارداری مشکلاتی از جمله سقط جنین و نقایص مادرزادی ایجاد کند. آزمایش و نظارت ویژه ممکن است برای زنان باردار مبتلا به دیابت، به ویژه آنهایی که به انسولین وابسته هستند، مورد نیاز باشد. برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، سعی کنید وزن مناسبی داشته باشید، به طور مکرر ورزش کنید و سیگار را ترک کنید.

 

۴. مسائل مربوط به سلامت مادر باردار

مسائل مربوط به سلامت

از کم خونی ناشی از فقر آهن گرفته تا فشار خون بالا، تغییراتی که یک زن در دوران بارداری تجربه می کند می تواند بر سلامت زن تأثیر بگذارد.

مراقبت های قبل از بارداری واقعاً مهم است. زنان مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا باید زمانی که قصد بارداری دارند این شرایط را تحت بهترین کنترل ممکن داشته باشند. کسانی که دارای شرایط پرخطر هستند، مانند اختلالات قلبی عمده و مسائل عصبی، باید برنامه مراقبتی خود را با پزشک خود در میان بگذارند. و، زنان نباید بلافاصله پس از جراحی کاهش وزن،باردار شوند.

در دوران بارداری، پیشنهاد میشود که زنان از تغذیه کافی مطمئن شوند و با دریافت ایمن سازی مناسب مانند واکسیناسیون،اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند؛به طور معمول به ورزش ادامه دهید، اما اگر سوالی دارید با پزشک خود مشورت کنید.این تصور وجود دارد که در دوران بارداری نباید دارو مصرف کنید با این حال بسیاری از شرایط نیاز به درمان پزشکی مناسب دارند. این مکالمه مهمی است که باید با پزشک خود داشته باشید تا چه درمانی را در دوران بارداری دریافت کنند.

 

۵. عفونت های دستگاه ادراری

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) زمانی رخ می دهد که میکروب ها وارد مجرای ادرار شده و شروع به تکثیر کنند. آنها به ویژه در زنان شایع هستند، زیرا مجرای ادراری آنها کوتاهتر از مردان است. این کوتاهی باعث کاهش طول زمان مورد نیاز  باکتری ها برای رسیدن به مثانه می شود. علائم عفونت ادراری شامل تکرر ادرار، درد یا سوزش هنگام ادرار و ادرار کدر است. در حالی که عفونت ادراری می تواند خود به خود از بین برود، در صورت لزوم، پزشک می تواند آنتی بیوتیک تجویز کند. اگر عفونت ادراری به یک مشکل تکرار شونده تبدیل شود، آزمایش‌های دیگر می‌توانند نشان دهند که آیا دستگاه ادراری طبیعی است یا خیر.

 

۶. سلامت جنسی زنان

بیش از ۳۰ نوع عفونت مقاربتی (STIs) وجود دارد. یکی از رایج‌ترین ویروس‌ها، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است که با واکسن HPV قابل پیشگیری است. حدود ۸۰ درصد از مردان و زنان فعال جنسی در مقطعی از زندگی خود به HPV آلوده می شوند. HPV فوق العاده رایج است. بیش از ۱۰۰ نوع سویه ی ویروسی HPV وجود دارد که حداقل 14 نوع آن با سرطان مرتبط است. پرخطرترین انواع در ایالات متحده انواع ۱۶ و ۱۸ هستند که هر دو با پیش سرطان دهانه رحم مرتبط هستند. سرطان دهانه رحم زمانی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر زنان بود. اکنون، با اختراع پاپ اسمیر، ارائه دهندگان می توانند سلول های پیش سرطانی را شناسایی کرده و درمان برای از بین بردن آنها ارائه دهند که به طور چشمگیری میزان سرطان دهانه رحم را کاهش می دهد. 

هدف اصلی این است که یک ناهنجاری را قبل از تبدیل شدن به سرطان تشخیص دهیم.اگر مرحله ی  پیش سرطانی قابل توجهی تشخیص داده شود، یک روش برداشت الکتروسرجری حلقه (LEEP) می تواند سلول های پیش سرطانی را از دهانه رحم حذف کند.

 

۷. سرطان سینه

بعد از سرطان پوست، سرطان سینه شایع ترین سرطان در زنان آمریکایی است. در واقع، زنان آمریکایی در طول زندگی خود ۱۲ درصد شانس ابتلا به سرطان سینه را دارند. خودآزمایی ماهانه می تواند به شما کمک کند هر گونه تغییر در سینه های خود را شناسایی کنید تا با ارائه دهنده اصلی خود در میان بگذارید. این علاوه بر پیروی از ماموگرافی برنامه ریزی شده سالانه شما، که باید از سن 40 سالگی شروع شود، می باشد. برای کسانی که حامل ژن های BRCA1 و BRCA2 هستند که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهند، پزشک ممکن است ماموگرافی سه بعدی را توصیه کند که تصاویر بسیار دقیقی تولید می کند. شما می توانید با انتخاب شیوه زندگی سالم، مانند ورزش و ترک سیگار، خطرات را مدیریت کنید.

 

۸. پوکی استخوان

پوکی استخوان

پوکی استخوان بیماری است که باعث ضعیف شدن استخوان ها می شود و آنها را مستعد شکستگی می کند. زنان یائسه در معرض خطر بیشتری برای شکستگی های مرتبط با پوکی استخوان هستند. سایر عوامل خطر می تواند شامل داروهای خاص، یائسگی زودرس، شاخص توده بدنی پایین (BMI)، درمان سرطان و ژنتیک باشد. شما می توانید این خطرات را با افزایش مصرف کلسیم، فعال ماندن با ورزش های مناسب برای تحمل وزن، و اجتناب از سیگار کشیدن و مصرف الکل جبران کنید.

 

۹. بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر نوعی انحطاط مغزی است که در آن ذرات غیرطبیعی به نام پلاک‌ها و درهم‌تنیدگی‌های نوروفیبریلاری در مغز ایجاد می‌شوند و سلول‌های سالم مغز را از بین می‌برند. از 5 میلیون آمریکایی که مبتلا به بیماری آلزایمر هستند، بیش از دو سوم زن هستند. در حالی که در طول تاریخ تصور می‌شد که این نتیجه طولانی‌تر عمر زنان است، دانشمندان در حال بررسی هستند که آیا می‌تواند به تغییرات ژنتیکی نیز مرتبط باشد. انتخاب های سبک زندگی سالم، مانند فعال ماندن و خوردن یک رژیم غذایی سالم، می تواند به ارتقای سلامت مغز کمک کند.

 

۱۰. اندومتریوز

آندومتریوز مشکلی است که رحم زن را تحت تأثیر قرار می دهد - جایی که کودک در زمان بارداری در آن رشد می کند. آندومتریوز زمانی است که نوع بافتی که به طور معمول رحم را می پوشاند در جای دیگری رشد می کند. می تواند روی تخمدان ها، پشت رحم، روده ها یا روی مثانه رشد کند. به ندرت در سایر قسمت های بدن رشد می کند. این بافت "نادرست" می تواند باعث درد، ناباروری و پریودهای بسیار سنگین شود. درد معمولا در ناحیه شکم، کمر یا ناحیه لگن است. برخی از زنان اصلاً هیچ علامتی ندارند و مشکل در باردار شدن ممکن است اولین علامت آندومتریوز باشد.

 

۱۱. سیستیت بینابینی

سیستیت بینابینی (IC) یک بیماری مزمن مثانه است که منجر به ناراحتی یا درد مکرر در مثانه یا ناحیه اطراف لگن می شود. افراد مبتلا به IC معمولاً دارای دیواره های مثانه ملتهب یا تحریک شده هستند که می تواند باعث زخم و سفت شدن مثانه شود. سیستیت بینابینی می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، در زنان شایع تر از مردان است. برخی از افراد برخی یا هیچ یک از علائم زیر را ندارند کا شامل:ناراحتی خفیف شکم یا لگن،تکرر ادرار،احساس فوریت برای ادرار کردن،احساس فشار در ناحیه شکم یا لگن، درد شدید در مثانه یا ناحیه لگن،درد شدید زیر شکم که با پر شدن یا خالی شدن مثانه تشدید می شود،می‌باشد.

 

۱۲. خشونت جنسی (SV)

یک مشکل مهم در سراسر دنیا است. Sexual Violence) SV)به فعالیت جنسی اطلاق می شود که در آن رضایت کسب نشده است. هر کسی می تواند SV را تجربه کند، اما بیشتر قربانیان زن هستند. فرد مسئول خشونت معمولاً مرد است و معمولاً فردی است که قربانی آن را می شناسد. فرد می تواند دوست، همکار، همسایه یا یکی از اعضای خانواده باشد، اما محدود به آن نیست. هدف نهایی توقف خشونت جنسی قبل از شروع آن است. خشونت شریک صمیمی (IPV) یک مشکل بهداشت عمومی جدی و قابل پیشگیری است که میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد. اصطلاح خشونت شریک صمیمی آسیب جسمی، جنسی یا روانی توسط شریک یا همسر فعلی یا سابق را توصیف می کند. این نوع خشونت می تواند در بین زوج های دگرجنسگرا یا همجنس رخ دهد.

 

سخن آخر

اگرچه مردان و زنان در برخی از خطرات سلامت مشترک مشترک هستند، زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری ها و آسیب های خاصی هستند.زنان و مردان یکسان نیستند، به خصوص در مورد خطرات سلامتی آنها.اولین قدم برای سالم ماندن این است که بدانید با چه چیزی روبرو هستید و سپس اقدامات احتیاطی لازم را برای کاهش خطر انجام دهید. خبر خوب این است که بسیاری از تهدیدات اصلی برای سلامت زنان، که ممکن است بر اساس سن و پیشینه زنان متفاوت باشد، قابل پیشگیری هستند. دریابید که امروز باید از چه شرایطی برای به حداکثر رساندن سلامت خود آگاه باشید.

سلامت زنان در جامعه

 

این مقاله توسط دانشجویان پزشکی سید مصطفی زمانی و عرفان باروتچی گردآوری و صحت علمی آن مورد تائید قرار گرفت.

Share this article

نظرات: 0 عددافزودن نظر

Same articles

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی