دلایل ضعف عضلانی - نبض هوشمند سلامت

دلایل ضعف عضلانی

برچسب‌ها:بیماری عضلانی اسکلتی
تاریخ بارگذاری:۱۴۰۰/۱۰/۲۵
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۸/۱۴
Public

آیا بلند شدن از صندلی، بالا رفتن از پله ها یا باز کردن در قوطی نسبت به گذشته برایتان دشوار تر شده است؟

عوامل مختلفی می تواند باعث کاهش قدرت عضلاتتان شود و در نهایت شما ضعیف خواهید شد. گاهی اوقات این اتفاق به صورت ناگهانی رخ می دهد اما احتمال آنکه ضعف عضلانی در گذر زمان و  اندک اندک بر شما تاثیر بگذارد، بیشتر است . به یاد داشته باشید که ضعف عضلانی با خستگی یا درد متفاوت است.

 

عدم توانایی در باز کردن در قوطه به دلیل ضعف عضلانی

 

پیر شدن

از دست دادن مقداری از توده عضلانی و ضعیف شدن همزمان با افزایش سن، امری طبیعی است که متخصصان آن را سارکوپنیا (sarcopenia) می نامند. ممکن است قبل از دهه ۶۰ یا ۷۰ از زندگیتان چندان متوجه آن نشوید. سارکوپنیا همچنین می تواند همراه با دیگر شرایطی رخ دهد که منجر به بی تحرکی شما شود. در صورتی که پزشک سارکوپنیا را تشخیص دهد، ممکن است با بررسی سرعت راه رفتن شما آن را بررسی کند.

 

ضعیف شدن عضلات در بیمار مسن

 

سرماخوردگی یا آنفولانزا

سرماخوردگی، آنفولانزا یا دیگر مشکلات، می توانند منجر به احساس خستگی و ضعف شود. علائم آنفولانزا می‌تواند به مدت چند هفته باقی بمانند اما به محض بهبود بیماری، شروع به برطرف شدن می کنند. بعضی ویروس ها می‌توانند بر خود عضلات تاثیر بگذارند و باعث ضعف شوند. در صورت سالم بودن شخص، این مورد رخ نخواهد داد.

کووید ۱۹

علائم کووید ۱۹ در بسیاری موارد با علائم آنفولانزا از جمله سرفه، تب و بی حالی، مشابه است. با این حال کووید می‌تواند منجر به علائمی در دیگر نواحی بدن از جمله ضعف عضلات شود. در صورتی که فرد به علت ابتلا به کووید یا دیگر بیماری ها مجبور به استراحت در خانه یا بیمارستان به مدت چند روز یا چند هفته شود، عضلات به سرعت ضعیف خواهند شوند. فیزیوتراپی یا ورزش هایی که در خانه انجام می دهند به در بازیابی توان بدنی کمک خواهد کرد.

 

آسیب دیدگی عضلانی

آیا وسیله ای بلند کردید که برایتان خیلی سنگین بوده؟ یا شغلتان شامل اعمال تکراری زیادی است؟ در این صورت علت ضعف عضلانیتان، می تواند کشیدگی یا حتی پارگی عضلانی باشد. در صورتی که وضعیتتان چندان وخیم نیست، پیروی از روش R.I.C.E در خانه می تواند به شما در التیام آسیب دیدگی کمک کند:

 

مراحل تصویری روش rice

 

  • استراحت (Rest)
  • یخ (Ice)
  • تحت فشار قرار دادن (Compression)
  • بلند کردن (Elevation)

در صورتی که آسیب دیدگی شدید تر می شود، به پزشک مراجعه کنید. تمرین کششی و ورزش منظم به قوی ماندن عضلاتتان و جلوگیری از آسیب های آتی کمک می کند.

 

مولتیپل اسکلروزیس (MS)

ضعف عضلانی می تواند نشانه عارضه سلامتی وخیمی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا همان ام اس باشد. ام.اس به علت حمله سیستم ایمنی بدن به لایه پوشاننده اطراف رشته های عصبی رخ می دهد که منجر به اختلال در ارتباطات بین مغز و دیگر اعضای بدن می‌شود. نشانه ها و علائم آن از فردی به فردی دیگر می تواند بسیار متفاوت باشد، اما معمولا شامل بی حسی یا ضعف در یک یا هر دو دست و پا است.

بیماری ام اس در چه سنینی بیشتر بروز پیدا می‌کند؟

 

اگر عضلات به صورت ناگهانی ضعیف شوند، ممکن است به علت سکته باشد. در بیشتر موارد، ضعف عضلانی مرتبط با سکته تنها بر یک سمت (و نه هر دو سمت بدن) تاثیر می گذارد. همچنین ممکن است متوجه این موراد شوید:

  • سرگیجه
  • تاری دید
  • دشواری در راه رفتن یا تکلم
  • از دست دادن تعادل یا هماهنگی
  • گیجی
  • سر درد

سکته وضعیتی اورژانسی محسوب می شود و در صورتی که گمان می کنید شما یا فردی در معرض سکته قرار دارد، با اورژانس (115) تماس بگیرید.

حتما بخوانید: اقدامات اولیه در هنگام سکته قلبی

دیگر شرایط مرتبط با ضعف عضلانی

عوامل و شرایط متعدد دیگری نیز می توانند منجر به ضعف عضلانی شوند. این موارد شامل :

  • اختلال خواب
  • اختلال تیروئید
  • سندروم خستگی مزمن
  • درماتو میوزیت، پلی میوزیت و بیماری های عضلانی دیگر
  • میاستنی گراویس
  • نارسایی قلبی
  • دیابت

در صورتی که احساس می کنید قدرت بدنیتان در حال تضعیف است و متوجه علت آن نمی شوید، به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است نشانه عارضه سلامتی مهمی باشد.

 

بارداری

 بارداری علائم و نشانه های متعددی از جمله بی حالی را به همراه دارد اما به طور کلی ضعف عضلانی جز آنها شمرده نمی شود. در صورتی که به عارضه دیگری مانند میاستنی گراویس مبتلا باشید که منجر به ضعف عضلانی شما گشته است ، بارداری می تواند باعث تشدید عوارض آن شود. در صورت باردار بودن و تجربه ضعف عضلانی که علت آن مشخص نیست، باید به پزشک مراجعه کرد. در مواردی هرچند نادر، این موضوع می تواند نشانه ای از عارضه ای مانند سندروم گیلن باره باشد.

 

ورزش منظم جهت بازیابی قدرت بدنی

 

در صورتی که به علت ضعف عضلانی، دیگر قادر به انجام کار هایی که قبلا انجام می دادید، نمی باشید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک احتمالا شما را معاینه کرده و از شما سوالاتی را می پرسند. همچنین ممکن است آزمایش هایی جهت بررسی قدرت عضلانی تان تجویز کنند. نتایج این آزمایش ها به آنها در تشخیص علت و همچنین افتراق بین ضعف عضلانی با مشکلاتی دیگر همراه با درد، عدم تعادل و پایداری که ممکن است تجربه کنید، کمک می کند.

 

راه کار های مناسب ضعف عضلانی

ضعف عضلانی شما خواه به علت فعالیت کم بدنی یا خواه به علت کهولت سن یا عارضه سلامتی باشد، ورزش منظم می تواند به بازیابی قدرت بدنی کمک کند. برای دریافت پیشنهاد به پزشک مراجعه کنید یا مراجعه به فیزیوتراپ جهت پیدا کردن یک برنامه ورزشی سالم را در نظر بگیرید. همزمان با بالا رفتن سن، ورزش منظم نیز می تواند به جلوگیری یا کند کردن روند تحلیل عضلانی و ضعیف شدن کمک کند.

Share this article

نظرات: 0 عددافزودن نظر

Same articles

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی