سرطان تیروئید: آنچه زنان باید بدانند - نبض هوشمند سلامت

سرطان تیروئید: آنچه زنان باید بدانند

برچسب‌ها:سرطانبیماری غددی
تاریخ بارگذاری:۱۴۰۰/۷/۸
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۸/۱۴
Public

نشانه‌ها به‌ مرور ایجاد می‌شوند و شایع‌ترین آن‌ها خستگی است. ممکن است تغییراتی در مو، ناخن ها و پوست رخ دهد و شکایات مبهمی که می‌تواند ناشی از افزایش سن، رژیم غذایی، استرس یا ده‌ها عامل دیگر باشد.

زنان در ابتدا که با کار و خانواده مشغول‌اند ممکن است حتی متوجه نشوند. وقتی‌که نهایتاً پزشک کم‌کاری تیروئید را که ناشی از سرطان است تشخیص می‌دهد شوکه می‌شوند.

دکتر جاناتان راسل استادیار متخصص جراحی گوش و حلق و بینی در بیمارستان جانز هاپکینز، می‌گوید: " عموم بیماران با سرطان تیروئید خانم‌های بین 30 تا 60 سال هستند، جوان‌تر ازآنچه مردم تصور می‌کنند. آن‌ها احتمالاً از مراجعه به پزشک سرباز می‌زنند و ممکن است نشانه‌ها را ناشی از عوامل دیگر بدانند. "

 

سرطان تیروئید: شایع در میان زنان

اختلالات تیروئید در میان زنان بسیار شایع است احتمالاً علت آن نقش هورمون‌ها در زنان است که با مردان تفاوت دارد.

غده‌های تیروئید (تومورها) ۸۰ درصد زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد اما تنها ۵ تا ۱۵ درصد این توده‌ها و برآمدگی‌ها بدخیم‌اند. همچنین آزمون‌های بیشتر نشان از افزایش تومورهای تیروئید است و پیش‌بینی می‌شود که به سومین سرطان شایع تبدیل شود.

«بدخیمی» و «سرطان» واژه‌های ترسناکی هستند اما بیشتر سرطان‌های تیروئید به‌خوبی قابل‌درمان‌اند حتی زمانی که سلول‌های سرطانی به گره‌های لنفاوی هم رسیده باشند که عموماً هم رخ می‌دهد.

دکتر راسل در این باره می‌گوید: " در سرطان تیروئید ما پیش‌بینی زنده ماندن تا ۲۰ سال به جای ۵ سال که در بیشتر سرطان‌ها می‌گوییم را می‌کنیم. همچنین این بیماری عموماً به‌کندی پیش روی می‌کند. نرخ بقاء پس از ۲۰ سال ۹۸-۹۹ درصد است. زمانی که بیمار بهبود می‌یابد و برای پیگیری مراقبت به‌طور منظم به پزشک مراجعه می‌کند ما معمولاً آن را به‌عنوان یک حالت مزمن تحت درمان قرار می‌دهیم. "

 

تیروئید سالم و ناسالم

 

تشخیص سرطان تیروئید

وقتی زنی متوجه توده‌های در قسمت پایین گردن خود می‌شود یا پزشک از طریق رادیولوژی یا سی‌تی‌اسکن متوجه آسیبی روی تیروئید می‌شود آزمون تشخیصی بعدی آزمایشگاهی خواهد بود که توسط فراصوت است  که اطلاعات زیادی راجع به غده به ما خواهد داد.

پزشک ممکن است معاینات دقیقی روی غدد کوچک را پیشنهاد کند. ممکن است برای آزمایش تومورهای بزرگ تیکه برداری کنند که یعنی پزشک نمونه‌ای از سلول‌های توده را با یک سوزن برمی‌دارد و آن را زیر میکروسکوپ نگاه می‌کند.

راسل می‌گوید نزدیک به ۷۰ درصد تکه‌برداری از توده‌ها نشان می‌دهد که توده خوش خیم است. ۲۵ درصد از تکه‌برداری‌ها قابل استنتاج نیستند و ۵ درصد باقی‌مانده نشان‌دهنده‌ی سرطان هستند.

 

درمان سرطان تیروئید

جراحی برداشتن تیروئید و همه‌ی گره‌های لنفاوی درگیر درمان ترجیحی است. پس‌ازآن بیمار هورمون‌های تیروئیدی را برای جبران فقدان غده دریافت و ید رادیواکتیو را برای درمان باقیمانده‌ی سلول‌های سرطانی دریافت خواهد کرد.

جراحی مرسوم برداشتن غده‌ی تیروئید یا همان تیروئیدکتومی زخم برجسته‌ای را روی سطح گردن به‌جا می‌گذارد. راسل می‌گوید که برخی از افرادی که جراحی تیروئید انجام داده‌اند و زنده مانده‌اند با زخم حاصل از برداشتن تیروئید مشکلی ندارند و آن را نشان افتخار می‌دانند.

اما بسیاری از بیماران نشانه‌ی یادآوری دائمی جراحی سرطان را که هر بار در آیینه می‌بینند نمی‌خواهند یا برخی از آنها تمایلی ندارند اولین چیزی که غریبه ای متوجه آن میشود یک زخم باشد. راسل می‌گوید که " این افراد معتقدند این به من مربوط است که مشکلی در تیروئید داشته‌ام. "

راسل به آن‌ها پیشنهاد گزینه‌ی جراحی برداشتن تیروئید بدون ایجاد زخم را می‌دهد؛ که طی آن جراح از طریق دهان به غده‌ی تیروئید دسترسی می‌یابد و آن را برمی‌دارد. پس دیگر برش و زخمی روی گردن نیست.

گرچه در ابتدا راسل درباره‌ی این شیوه‌ی نوین شک داشت اما این تکنیک را در تایلند فراگرفت و مشاهده کرد که برداشتن تیروئید بدون ایجاد زخم می‌تواند جایگزین باارزشی برای شیوه‌ی سنتی باشد. اکنون کلینیک راسل در رأس عمل برداشتن تیروئید بدون ایجاد زخم است و جراحان را در سراسر جهان آموزش می‌دهد.

 

بهبودی بعد از تیروئید

حتی پس از جراحی موفق، بهبودی زمان می‌برد و برخی بیماران به هفته‌ها مرخصی نیاز دارند. بدن نیاز دارد که به داروی تیروئید که جایگزین هورمون است و دیگر تیروئیدی نیست که آن را تولید کند عادت کند.

راسل به زنان توصیه می‌کند پزشکی را پیدا کنند که به آن‌ها گوش دهد: "شاید زنانی که مشکل تیروئید دارند احساس ناامیدی کنند. آن‌ها می‌دانند که مشکلی وجود دارد و نیاز دارند که جدی گرفته شوند. در پرکارترین دوره‌ی زندگی‌شان آن‌ها می‌خواهند که دوباره سلامتی و انرژی‌شان را به دست بیاورند"

آن‌ها چشم‌انتظار راهکارهایی از ما هستند و علم در حال رسیدن به آن است، با تشخیص‌های بهتر و انتخاب‌هایی برای درمان.

Share this article

نظرات: 0 عددافزودن نظر

Same articles

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی