نحوه انتخاب سمعک مناسب - نبض هوشمند سلامت

نحوه انتخاب سمعک مناسب

برچسب‌ها:شنوایی
تاریخ بارگذاری:۱۴۰۱/۳/۱۶
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۸/۳۰
Public

انواع مختلفی از سمعک وجود دارد، کدام سمعک برای شما بهتر است؟

شاید به دریافت سمعک فکر کرده باشید، اما نگران این هستید که چگونه به نظر می رسد یا واقعاً کمک می کند یا خیر، دانستن بیشتر در مورد موارد زیر ممکن است به کاهش نگرانی شما کمک کند:

  • چه گزینه های سمعکی در دسترس شماست؟
  • هنگام خرید سمعک به چه نکاتی توجه کنیم؟

 

نحوه عملکرد سمعک

همه سمعک ها از قطعات اصلی یکسانی برای حمل صداها از محیط به گوش شما و بلندتر کردن آنها استفاده می کنند. اکثر سمعک ها دیجیتال هستند و همه آنها با یک باتری سمعک سنتی یا یک باتری قابل شارژ تغذیه می شوند.

میکروفون های کوچک صداهای محیط را جمع آوری می کنند. یک تراشه کامپیوتری با تقویت کننده، صدای ورودی را به کد دیجیتال تبدیل می کند. این صدا را بر اساس کم شنوایی، نیازهای گوش و سطح صداهای اطراف شما تجزیه و تحلیل و تنظیم می کند. سپس سیگنال های تقویت شده دوباره به امواج صوتی تبدیل می شوند و از طریق بلندگوها که گاهی اوقات گیرنده نامیده می شوند به گوش شما می رسند.

نحوه عملکرد سمعک

 

انواع سبک های سمعک

سمعک ها از نظر قیمت، اندازه، ویژگی های خاص و نحوه قرارگیری آنها در گوش بسیار متفاوت است. موارد زیر سبک های رایج سمعک هستند که با کوچکترین و کمتر دیده شدن در گوش شروع می شوند. طراحان سمعک به ساخت سمعک‌های کوچک‌تر ادامه می‌دهند،اما سمعک کوچک‌تر ممکن است قدرت شنوایی بهتری را که ممکن است انتظار داشته باشید را نداشته باشند.

سمعک ها در دو نوع اصلی و سبک های مختلف تولید می شوند. در جستجوی سمعک هستید؟ یافتن نوع و استایل مناسب به میزان کم شنوایی، ترجیحات سبک زندگی و نگرانی های زیبایی شما بستگی دارد. به عنوان نقطه شروع، دو نوع اساسی سمعک وجود دارد:

  1. سمعک های داخل گوشی (ITE)
  2. سمعک پشت گوشی (BTE)

 

سمعک پشت گوش و داخل گوش

 

سمعک های درون گوشی (ITE)

سمعک‌های ITE در مجرای گوش استفاده می‌شوند و معمولاً بر اساس برداشتی که توسط متخصص شنوایی در زمان مشاوره سمعک شما ایجاد می‌شود، و مناسب شماست توصیه میشود. این مدل‌ها معمولاً در رنگ‌های مختلف پوست برای ترکیب با گوش خارجی موجود هستند. برخی از انواع سمعک ITE بسیار عمیق در کانال گوش قرار می گیرند، در حالی که برخی دیگر به گوش خارجی نزدیکتر هستند.

 

سمعک پشت گوش (BTE)

ابزارهای کمکی BTE در پشت یا بالای گوش خارجی با لوله‌هایی قرار می‌گیرند که صدا را از طریق یک قالب گوش سفارشی یا سبک گنبدی که کل دهانه کانال گوش را مسدود نمی‌کند، به داخل کانال گوش هدایت می‌کند. سبک‌های BTE در رنگ‌های مختلف برای مطابقت با رنگ مو یا پوست و همچنین طرح‌های درخشان‌تر برای سلیقه های مختلف شخصی در دسترس هستند.

                              

برای ITE یا BTE، اکثر دستگاه‌ها با باتری‌های دکمه‌ای استاندارد عرضه می‌شوند که باید بین ۳ تا ۲۰ روز تعویض شوند. با این حال، باتری های قابل شارژ نیز وجود دارند.

 

سمعک های داخل گوشی

  1. غیرقابل دید در کانال گوش (IIC)
  2. کاملا در کانال گوش (CIC)

سمعک داخل گوشی

سبک‌های IIC و CIC کوچک ترین و غیرقابل مشاهده ترین سمعک‌های موجود هستند. سبک های IIC "غیرقابل دید در کانال" همانطور که توضیح داده شد، تقریبا دیده نمیشوند. استفاده کننده آنها را بسیار عمیق در گوش قرار می دهد و میتوان با کشیدن یک نخ کوچک آنهارا بیرون کشیده و آنها را جدا کرد. CIC "کاملاً در کانال" بسیار شبیه به هم هستند، اما آنقدر عمیق ( نه به اندازه ی IIC ) داخل گوش قرار نمیگیرند.

این سبک ها معمولاً برای افرادی که کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​دارند مناسب است. به دلیل اندازه کوچک آنها، معمولاً با هیچ کنترل دستی مانند چرخ های تنظیم صدا یا دکمه هایی با برنامه ارائه نمی شوند.

 

مزایا سمعک های داخل گوشی

  • عدم دیده شدن از بیرون
  • کیفیت صدای خوب به دلیل قرار گرفتن آنها در گوش

معایب سمعک های داخل گوشی

  • مستعد آسیب از طرف موم گوش و رطوبت است
  • اندازه کوچک آن همچنین می تواند برای اتصال به دستگاه های بی سیم مانند تلفن های هوشمند مشکل ایجاد کند.

 

سمعک های داخل کانال (ITC)

سمعک های داخل کانال
سمعک های ITC در قسمت پایینی گوش خارجی قرار می گیرند و همین استفاده از آنها را راحت و آسان می کند. از آنجایی که آنها کمی بزرگتر از سبک های IIC و CIC هستند، عمر باتری کمی طولانی تری دارند و می توانند طیف وسیع تری از افت شنوایی را دریافت کنند. اندازه آنها همچنین به آنها اجازه می دهد تا ویژگی های اضافی مانند میکروفون های جهت دار را برای درک بهتر در محیط های پر سر و صدا و کنترل های دستی مانند چرخ تنظیم صدا، در صورت تمایل، را دارا باشند.

 

مزایا سمعک های ITC

  • اندازه کوچک
  • عمر باتری بیشتر و ویژگی های بیشتر نسبت به سبک های IIC و CIC

معایب سمعک های ITC

  • مستعد آسیب از طرف موم گوش و رطوبت است
  • انسداد بیشتر، می تواند باعث شود که پوشندگان احساس ناراحتی کنند
  • اندازه کوچک می تواند برای اتصال به دستگاه های بی سیم مول تلفن همراه  مشکل ایجاد کند

 

سمعک های Low-profile

سمعک های low-profie

سمعک های Low-profile شبیه به سبک های ITC هستند و از طرح های نیمه صدفی که نیمی از  گوش بیرونی را پر می کنند تا طرح های تمام صدفی که تقریباً کل گوش بیرونی را پر می کنند، متفاوت است. مانند سبک‌های ITC، طرح‌های Low-profile به اندازه‌ای بزرگ هستند که دارای میکروفون‌های جهت‌دار و کنترل‌های دستی، مانند چرخ تنظیم صدا و دکمه فشاری برای تغییر برنامه‌ها باشند. اندازه یک استایل Low-profile، آن را برای افرادی که مشکلات مهارتی دارند، مطلوب می کند، زیرا کار با آن آسان تر از اندازه های کوچکتر است.

 

مزایای سمعک های low-profile

  • جاگذاری و برداشتن سایز بزرگتر آسان تر است
  • ویژگی ها و کنترل های کاربر بیشتری را در خود جای می دهد
  • می‌تواند به دستگاه های بی سیم مانند تلفن ها متصل است

معایب سمعک های low-profile

  • بیشتر از سبک های سمعک های پیشین دیده میشوند
  • انسداد بیشتر، می تواند باعث شود که پوشندگان احساس ناراحتی کنند

 

سبک های پشت گوشی

۱. سمعک های با گیرنده در گوش (RITE)

سمعک RITE

بسته به سازنده، این سبک معمولاً به عنوان "گیرنده در گوش" (RITE) یا "گیرنده در کانال گوش" (RIC) شناخته می شود. اما اساساً معنی آنها یکسان است - یک سبک سمعک با تناسب مناسب که بلندگو را به جای بدنه اصلی سمعک در یک گنبد گوش قابل جاگذاری قرار داده است. به عبارت دیگر، بلندگوی سمعک در مجرای گوش قرار می گیرد، اما میکروفون و پردازنده در یک جعبه کوچک پشت گوش قرار می گیرند. آنها توسط یک سیم نازک به هم متصل می شوند. این سبک از سمعک دارای کیفیت صدای بالاتر از حد متوسط ​​است و توسط تمام تولید کنندگان اصلی سمعک ساخته شده است.

اگر بلندگوی آسیب ببیند، قسمت بلندگوی سمعک که در گوش قرار می گیرد، اغلب می تواند در مرکز خود سمعک جایگزین شود، به جای اینکه برای تعمیر به سازنده ارسال شود.

 

مزایا سمعک های RITE
  • به طور کلی تنها سبکی است که با گزینه باتری قابل شارژارائه می‌شود
  • به احتمال زیاد با اتصال بی سیم به دستگاه هایی مانند تلفن همراه است
  • می‌تواند دارای فناوری پیشرفته ای مانند هوش مصنوعی باشد
  • اسپیکر به صورت جداگانه قابل تعویض است
  • داری گزینه های تله کویل هستند
معایب سمعک های RITE
  • اندازه‌های کوچکتر RITE (معروف به mini-RITE) می‌تواند برای افراد با مشکلات مهارتی مشکل ایجاد کند
  • اسپیکر که در داخل گوش قرار دارد، مستعد آسیب رطوبتی و آسیب موم گوش است
  • میکروفون و پردازشگر صدا که در پشت گوش قرار دارند قابل مشاهده است.

 

۲. سمعک پشت گوشی با قالب گوش (سمعک earmold)

سمعک earmold


سبک‌های BTE(پشت گوشی) که همراه با قالب‌های گوش ارائه می‌شوند، می‌توانند با هر نوع کم شنوایی، از خفیف تا عمیق، مناسب باشند. شکل طولانی‌تر آن‌ها از خطوط پشت گوش بیرونی پیروی می‌کند و به طور کلی می‌تواند ویژگی‌ها، کنترل‌ها و قدرت باتری بیشتری را نسبت به هر سبک دیگری از سمعک در خود جای دهد. یک BTE با سبک earmold معمولا برای کودکان استفاده می شود زیرا BTE را می توان در صورت نیاز دوباره برنامه ریزی کرد و با رشد کودک می توان آن را جایگزین کرد.

 

مزایا سمعک earmold
  • متناسب با تمام درجات کم شنوایی، از جمله کم شنوایی عمیق
  • معمولاً در مدل هایی با قابلیت اتصال بی سیم به دستگاه ها و فناوری پیشرفته موجود است
  • قالب گوش سفارشی قابل تعویض به صورت جداگانه است
  • کمتر در معرض آسیب رطوبت است
معایب سمعک earmold
  • انسداد بیشتر، می تواند باعث شود که پوشندگان احساس ناراحتی بیشتری کنند
  • محدودیت های فضایی بالقوه برای عینک زدن
  • محدویت هایی از نظر زیبایی به علت بزرگتر بودن دارند

 

بهترین سمعک برای من کدام است؟

انتخاب و درک اینکه چه سمعکی برای شما مناسب است می تواند چالش برانگیز باشد. وقتی صحبت از سمعک به میان می‌آید، ویژگی‌ها و سبک‌های متعددی وجود دارد که متناسب با نیازهای مختلف از دست دادن شنوایی باشد. هنگام انتخاب سبک مناسب برای مطابقت با نیازهای خود، مهم است که تعدادی از موارد مختلف را در نظر بگیرید.

انواع سمعک

برای رسیدن به بهترین جواب بهتر است به چند سوال پاسخ دهید:

آیا در حال حاضر از سمعک استفاده می کنید؟

اگر از قبل از سمعک استفاده می‌کنید و می‌خواهید آن‌ها را به‌روزرسانی کنید، بهترین نوع برای استفاده از سبک فعلی دستگاه است. اگر از آن سبک راضی هستید، اغلب می‌توانید سبک مشابه یا مشابه دستگاه قدیمی خود را پیدا کنید، فقط به ویژگی‌های جدیدتر و مدرن‌تر مجهز شده است. با این حال، ممکن است نوع کم شنوایی در طول زمان تغییر کرده باشد، بنابراین مهم است که قبل از به روز رسانی سمعک، شنوایی خود را آزمایش کنید.

آیا با در انجام کارهای با مهارت بالا مشکل دارید؟

اگر مشکل مهارت دارید (به عنوان مثال، مشکل در گرفتن وسایل کوچک یا از دست دادن احساس در نوک انگشتان)، معمولاً بهتر است از وسایل کوچکتر خودداری کنید. دستگاه‌های ITE یا BTE با low-profile قالب گوش ممکن است مناسب باشند زیرا بزرگ‌ترین ابزار ها هستند و کار با آن‌ها راحت‌تر است. علاوه بر این، دارای باتری های بزرگتری خواهند بود که امکان تعویض ساده‌تر باتری را فراهم می‌کند. برخی از مدل های BTE دارای باتری های قابل شارژ هستند که استفاده از آنها آسان است. در نهایت، سمعک‌هایی که دارای ویژگی‌های خودکار هستند نیز باید در نظر گرفته شوند - بنابراین لازم نیست از دکمه‌های کوچک برای تنظیم صدا استفاده کنید-.همچنین ممکن است بخواهید با متخصص شنوایی خود در مورد امکان کنترل از راه دور صحبت کنید اگر استفاده از کنترل های صدا یا برنامه روی سمعک شما دشوار است.

آیا فعالیت های شما محدود است؟

اگر در خانه هستید، در فعالیت‌های روزانه محدود هستید یا دارای اختلالات شناختی هستید، دستگاه‌های BTE با قالب گوش ممکن است مناسب‌ترین سبک برای شما باشند. انتخاب قالب‌های گوش ساخته شده از مواد نرم و انعطاف‌پذیر می‌تواند به آن کمک کند تا به راحتی در گوش قرار گیرد و کمک به مراقب را آسان کند. موارد دیگری که در اختلالات شناختی میتوانند در خانه کمک کننده باشند و باید در نظر گرفته شوند عبارتند از دستگاه‌های شنود کمکی، مانند تلفن‌های تقویت‌شده، ردیاب‌های مخصوص دود، آلارم‌های لرزاننده رختخواب، زنگ‌هایی که چراغی را روشن می‌کنند یا دستگاهی برای تقویت تلویزیون.

قدرت شنوایی شما چقدر است؟

چه نوع کم شنوایی دارید؟ اگر هم در صداهای کم و هم در صداهای زیاد دچار افت شنوایی هستید ،یک سبک سمعک های انسدادی گوش بیشتر از سبک های CIC یا ITC به پردازش صدا کمک می کند در حالی که هنوز کاملاً محتاط است. انسداد کانال توسط سمعک به جلوگیری از نویز ناخواسته پس زمینه کمک می‌کند. اما، اگر کم شنوایی شما در درجه اول در فرکانس‌های بالا است - که اکثر مردم دچار کم شنوایی مرتبط با سن هستند - سبک‌های RITE راحت‌ترین سبک برای شما هستند زیرا به صداهای با فرکانس پایین طبیعی اجازه عبور میدهند،در حالی که فرکانس های بالا را تقویت می کند. این گزینه‌ها همچنین می‌توانند به ویژگی‌های پیشرفته مجهز شوند تا به سمعک‌ها اجازه دهند نویز ناشی از گفتار را فیلتر کنند، با محیط‌های مختلف سازگار شوند، بازخورد صدا را متوقف کنند و به‌صورت بی‌سیم به تلفن‌های همراه، سیستم میکروفون شخصی یا سایر دستگاه‌های گوش دادن کمکی عمومی متصل شوند.

 

از دست دادن شنوایی شدید تا عمیق

اگر کم شنوایی شدید یا عمیق دارید، بسته به درجه افت شنوایی، سمعک های ITC، سمعک های ITE با مشخصات پایین یا سمعک های BTE با قالب گوش ممکن است مناسب باشند. آنها به سمعک های "قدرتمند" یا "فوق العاده قدرتمند" معروف هستند. این سبک از سمعک ها قوی ترین تقویت کننده را ارائه می دهند و کمترین آسیب را در برابر رطوبت کانال گوش دارند. ویژگی‌های پیشرفته مهم است که در نظر گرفته شوند، زیرا می‌توانند نویز از گفتار را فیلتر کنند، با محیط‌های مختلف سازگار شوند، بازخورد را متوقف کنند و تلفن‌های همراه، سیستم میکروفون شخصی یا سایر دستگاه‌های شنود کمکی عمومی را به صورت بی‌سیم متصل کنند.

 

کاشت حلزون چطور؟

برای برخی از افراد، سمعک به اندازه کافی کم شنوایی آنها را برطرف نمی‌کند و در عوض ممکن است با کاشت حلزون یا سیستم شنوایی لنگر استخوانی (bone-anchored hearing system) موفقیت بهتری داشته باشند.

 

به طور خلاصه

سمعک‌ها می‌توانند برای طیف وسیعی از کم‌شنوایی‌ها در سبک‌ها و اندازه‌های مختلف مناسب باشند، که بخشی از آن به دلیل کوچک سازی وسایل الکترونیکی است. افراد بیشتری از همیشه می توانند مدل های ریز و تقریبا نامرئی بپوشند و حتی سازهای با اندازه بزرگتر در سبک های مدرن و شیک موجود هستند.

عملکرد بهتر سمعک با پوشیدن منظم آن‌ها و مراقبت خوب از آنها ایجاد میشود. علاوه بر این، متخصصان شنوایی سنج می‌تواند در مورد سمعک ها و دستگاه های جدیدی که در دسترس هستند به شما بگوید،این فراد همچنین می تواند به شما در ایجاد تغییراتی برای رفع نیازهایتان کمک کند. هدف این است که به مرور زمان سمعکی را پیدا کنید که با آن راحت هستید و این سمعک توانایی شما را در شنیدن و برقراری ارتباط افزایش می دهد.

 

این مقاله توسط سید مصطفی زمانی، دانشجوی پزشکی گردآوری و صحت علمی آن مورد تائید قرار گرفت.

Share this article

نظرات: 0 عددافزودن نظر

Same articles

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی