هر چیز که باید درباره گوشی پزشکی بدانیم - نبض هوشمند سلامت

هر چیز که باید درباره گوشی پزشکی بدانیم

برچسب‌ها:گوشی پزشکی
تاریخ بارگذاری:۱۳۹۸/۱۱/۱۵
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۶/۱۲
Public

تاریخچه گوشی پزشکی

پیشرفت ابزار آلات همیشه از مهمترین عوامل در پیشرفت یک علم بوده است. هرچه ابزار بهتری برای شناسایی محیط داشته باشیم، بیشتر در آن علوم جلو می‌رویم. علم پزشکی از مهمترین علوم است که با جان موجودات زنده سر و کار دارد و به علت نبود فضای آزمایشگاهی که بتوان به راحتی آزمون و خطا کرد، نیازمند ابزار بسیار دقیقی است. در این مقاله می‌خواهیم درباره یکی از قدیمی‌ترین و پرکاربردترین ابزار پزشکی، یعنی گوشی پزشکی صحبت کنیم.

اختراع گوشی پزشکی (Stethoscope)

گوشی پزشکی برای اولین بار در سال 1816 و در کشور فرانسه اختراع شد. رنه لاینک فرانسوی به دنبال محدودیت فرهنگی که در پس معاینه قفسه سینه بیماران داشت، تصمیم گرفت که وسیله‌ای برای حل آن بسازو که این اتفاق موجب شد گوشی بسازد که به سمع بهتر و متمرکز شدن صدا نیز کمک میکرد و به این طریق اولین گوشی پزشکی متولد شد. این گوشی به شکل شیپور بود و یک خروجی برای دریافت صدا و یک خروجی نیز برای دریافت آن داشت.

تاریخچه گوشی پزشکی - نبض هوشمند سلامت

تکامل گوشی پزشکی

به مرور زمان گوشی‌ های پزشکی اولیه شکل جدیدتری به خود گرفتند و از یک خروجی دریافتی به دو خروجی تبدیل شدند تا شنیدن صداها توسط پزشک بهتر صورت گیرد. بعد از این تغییر، بقیه متخصصان تلاش کردن نواقص این طرح را برطرف کردند و نوآوری خاصی در آن صورت نگرفت. دکتر لیتمن در سال 1960، پزشکی ویژگی های صوتی و آکوستیکی گوشی پزشکی را تقویت کرد و اثر مهمی در این وسیله گذاشت.

گوشی پزشکی دیجیتال

این پیشرفت ها تا به امروز ادامه داشته و با وجود حفظ ساختار اولیه گوشی‌ پزشکی، در جزییات آن‌ها تغییرات بسیاری اتفاق افتاده است به شکلی که امروزه گوشی‌های پزشکی تولید می‌شود که به آن‌ها گوشی پزشکی هوشمند می‌گویند. این گوشی‌ های پزشکی دارای ویژگی‌های مختلفی از جمله تقویت صدای چند برابری هستند.

 

انواع گوشی پزشکی

با آنکه فرض می‌شود گوشی پزشکی کار زیادی را انجام نمی‌دهد، اما گوشی های پزشکی انواع مختلفی دارند که هریک کاربرد متفاوتی دارند. متداول‌ترین کاربرد گوشی های پزشکی غربال گری و یا تشخیص اولیه است. در این مقاله به صورت مختصر به معرفی انواع گوشی پزشکی می‌پردازیم و 3 نوع مختلف آن را معرفی خواهیم کرد. علاقه‌مندان به توضیحات بیشتر می‌توانند مقاله تخصصی‌تر مربوط به انواع گوشی پزشکی را بخوانند.

گوشی پزشکی آکوستیک

گوشی طبی آکوستیکی معروف‌ترین و شناس ترین مدل بین گوشی های پزشکی موجود در بازار از دید عامه مردم است. به گوشی پزشکی آکوستیکی اصطلاحا "گوشی پزشکی مکانیکی" نیز گفته می‌شود.

علت این نامگذاری آن است که این گوشی‌ ها ساده‌ترین نوع گوشی‌ های پزشکی هستند و با این حال توانایی دریافت صدا از اعضاء مختلف بدن مثل صدای ریه، صدای قلب، معده و دیگر اعضا استفاده کرد. این گوشی از 3 بخش اصلی دیافراگم (که وظیفه دریافت صدا از بدن را دارد)، تیوب (یا لوله) و گوشی (که در داخل گوش قرار میگیرد) تشکیل شده است.

گوشی پزشکی الکترونیکی (هوشمند)

گوشی‌های پزشکی هوشمند، به علت توانایی در افزایش صدا (افزایش صدا تا 17 برابر) از جایگاه ویژه‌ای در بین گوشی‌های پزشکی برخوردار است. این گوشی‌ها دارای سنسورهایی هستند که که صداهای دریافتی از طریق دیافراگم را تقویت می‌کند و صدایی واضح را در اختیار شنونده می‌گذارد. طبیعتا قیمت این گوشی‌ها نیز از گوشی‌های آکوستیکی بسیار بیشتر است.

گوشی پزشکی نوزاد (جنین)

این گوشی پزشکی صرفا طراحی شده تا صداهای ضعیفی که از سینه نوزاد ساطع می‌شود را دریافت کند. این گوشی‌ها به علت کاربرد خاص‌‌تری که نسبت به دیگر گوشی‌های پزشکی دارند، عمومیت کمتری دارند.

 

        

گوشی دامپزشکی

بعد از معرفی انواع گوشی هایی که برای انسان مورد استفاده بودند، برای معاینه دام و حیوانات ( اعم از پرندگان و خزندگان و چهارپایان ) نیز از استتوسکوپ استفاده می‌شود. گوشی های دامپزشکی نیز دارای ویژگی های خاصی هستند که برای معاینه حیوانات مناسب بوده و گاها تفاوت هایی با گوشی های پزشکی معمولی که برای انسان استفاده می‌‌شود دارند.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با گوشی پزشکی، نحوه انتخاب یک گوشی پزشکی خوب، و این که کمی دقیق تر اجزای یک گوشی را بشناسیم و طرز کار علمی آن را درک کنیم و سپس به سراغ این مطلب برویم که گوشی پزشکی خوب، دارای چه ویژگی‌هایی است را به شما اعلام کنیم.

اجزای گوشی پزشکی

در این بخش مختصرا به معرفی اجزا گوشی پزشکی می‌پردازیم و آن‌ها را معرفی می‌کنیم، اما اگر به دنبال اطلاعات بیشتری از ساختار گوشی پزشکی هسنید، می‌توانید به مقاله اجزای گوشی پزشکی مراجعه کنید.

 

اجزای گوشی پزشکی - نبض هوشمند سلامت

هر گوشی پزشکی شامل 3 بخش اصلی است:

  1. سر گوشی
  2. تیوب (ریموت دیجیتال مربوط به گوشی­ های هوشمند است که مورد بحث ما نیست)
  3. گوشی

سرگوشی (دیافراگم):

دیافراگم بخشی از گوشی پزشکی است که روی بدن قرار می‌گیرد و صدای درون بدن را دریافت و تقویت می-کند. 

بل:

به بخش پشت دیافراگم گفته می‌شود که توانایی ردیافت صداهای بم تر را دارد.

تیوب:

تیوب (یا لوله) مسؤل انتقال صدا از بخش دیافراگم به سمت گوشی است. جنس و اندازه این لوله در انتقال درست صداها بسیار پر اهمیت است.

گوشی:

در انتها نیز این صدا به بخش "گوشی" می‌رسد و از آنجا نیز به گوش پزشک منتقل می‌گردد.

 

بهترین گوشی پزشکی چه ویژگی دارد؟

گوشی پزشکی مناسب دانشجو چه ویژگی‌های دارد؟! قیمت گوشی پزشکی چقدر در انتخاب آن مؤثر است!؟ قطعا این سوالات بسیاری از دانشجویان است. در این مقاله می‌خواهیم تا به این چالش مهم که هر دانشجویی که می‌خواهد گوشی پزشکی تهیه کند با آن روبرو خواهد بود بپردازیم و راهنمایی‌هایی در جهت رفع آن انجام دهیم. می‌دانیم که امروزه گوشی پزشکی جزء اولین ابزارهایی است که هر دانشجوی تجربی (اعم از پزشکی، پرستاری و دامپزشکی و ...) با آن سر و کار دارد و گستره ی کاربردی متنوعی دارد. اما سوال اساسی اینجاست که بهترین گوشی پزشکی چه ویژگی دارد؟! مبنای انتخاب آن چیست و چگونه عمر مفید این وسیله را افزایش دهیم؟!

در انتخاب یک گوشی پزشکی مناسب دانشجو باید پارامترهای مختلفی را در نظر داشت. به طور کلی این پارامترها را به دو بخش اصلی تقسیم میکنیم که باید به هر بخش توجه ویژه‌ای کرد، وجه اول توجه به محیط کار و بخشی است که میخواهیم با گوشی مورد معاینه قرار دهیم (مثل قلب، ریه، ...)، وجه بعدی ویژگی‌های فیزیکی خود گوشی پزشکی است، مثل طول لوله، انعطاف و ... . مجموعه عوامل یاد شده باعث می‌شود تا یک گوشی پزشکی از تمامی منظرها برای مصرف کننده خود مورد قبول باشد.

(یکی از متخصصین قلب به مزاح  میگفتن که زمان ما رایج بود که گوشی پزشکی هر چی سنگین تر باشه و تیوبش قطور تر باشه بهتره... 😊)

حال به بررسی دو بخش یاد شده می‌پردازیم.

بهترین گوشی پزشکی چه ویژگی هایی دارد؟ - شرکت نبض

 

شرایط محیط بیرونی گوشی پزشکی

اولین سوال در این بخش، این است که شما در چه فضایی مشغول به کار هستید؟ دانشجو هستید یا متخصص!؟ آیا این فضا ساکت و آرام است یا فضایی شلوغ با تعداد مراجعات بالا در روز است. آیا در حال خدمت به سنین خاصی از مراجعین مثل کودکان هستید یا نه با همه رنج سنی در تعامل هستید! تخصص شما چیست و برای کدام عضو بدن می‌خواهید از گوشی پزشکی استفاده کنید. این‌ها اصلی‌ترین سوالاتی هستند که باید قبل از تهیه گوشی پزشکی از خود بپرسید.

 

شرایط محیط بیرونی گوشی پزشکی - نبض آوا

پس ابتدا باید بدانیم که در چه محیطی کار میکنیم، اگر محیط ما ساکت است و صدای مزاحمی در آن وجود ندارد، بهترین گوشی پزشکی که می‌توانیم به سادگی از استفاده کنیم گوشی پزشکی مکانیکی است. اما در صورتی که در محیط شلوغی هستیم، برای مثال در آمبولانس کار میکنیم یا آنکه ممکن است گوش شخص شنونده کمی ضعیف باشد، بهترین گوشی پزشکی، گوشی‌های دیجیتال است که توانایی تقویت صدا تا چندین برابر را دارند.

مخاطبی که معاینه می شود

مسئله مهم بعدی اشخاصی هستند که با آن‌ها مواجه هستیم. چنانچه مخاطب ما کودکان هستند، بهتر است گوشی‌هایی انتخاب شود تا صداهای زیر (کم فرکانس) را بهتر تشخیص می‌دهد و کارایی بیشتری در این بخش دارد یا  برای افراد شاغل در بخش بیهوشی نیز گوشی‌های مخصوصی وجود دارد که از آن‌ها استفاده می‌کنند؛ همچنین گوشی پزشکی مناسب دانشجو باید به گونه ای باشد که صداها را به خوبی دریافت و انتقال دهد؛ بنابراین تخصص فرد نیز در انتخاب گوشی مهم است. البته که تمام این موارد در نهایت به میزان تقویت صدا در گوشی و قدرت دریافت صداهای زیر یا بم خلاصه می شوند.

معاینه بیمار با گوشی پزشکی - نبض هومشند سلامت

نوع تخصص پزشک

عضوی که مورد معاینه قرار میگیرد نیز در انتخاب گوشی پزشکی بسیار موثر است. به عنوان مثال برای متخصصان قلب و عروق که صدای قلب از اهمیت بالایی برخوردار است، گوشی‌های پزشکی خاصی (کاردیولوژی) در نظر گرفته شده است و فیلترهای صدایی آن کاملا متناسب با فرکانس‌های قلب ساخته شده است. در این بخش دقت و شفافیت صدای دریافت شده اهمیت بالایی دارد که به همین دلیل از گوشی‌های پزشکی سطح بالاتر معمولا استفاده می شود.

قیمت گوشی پزشکی

مورد دیگری که روی انتخاب مناسب یک گوشی پزشکی (بخصوص برای دانشجو) تاثیرگذار است، قیمت گوشی پزشکی است. معمولا کیفیت و قیمت گوشی پزشکی با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند (البته آنچه در سالهای اخیر با توجه به شرایط اقتصادی و تحریمی دیده ایم کمی مغایر با واژه معمولا است)، اما می-دانیم که گاها نام یک برند باعث چند برابر شدن قیمت یک محصول در مقابل محصولاتی کاملا مشابه می‌شود.

از عوامل تاثیر گذار در قیمت گوشی پزشکی یک محصول:

  1.  مواد به کار رفته (جنس)
  2.  تکمه گوش
  3.  ضخامت لوله و طول آن
  4. دوام و عمر مفید (برای این مورد 1 تا 2 سال بعد از استفاده از گوشی، کیفیت صدای آن را با مدل نو مقایسه کنید، بر خلاف تصور بسیاری از ما، متاسفانه کیفیت ها تغییر زیادی دارند)
  5. تکنولوژی به کار رفته در محصول (برخی از محصولات سطح بالا در دیافراگم از نانو متریال استفاده می کنند و در مورد گوشی های دیجیتال نیز در قیاس با نمونه های قدیمی و سنتی این مورد بسیار موثر است)
  6. دیافراگم و بل
  7. بخش ­های الکترونیکی استفاده شده (در صورت وجود)
  8. برند تجاری (از مهمترین عوامل افزایش قیمت گوشی پزشکی است)

در حال حاضر گران قیمت‌ترین گوشی پزشکی در بازار، گوشی پزشکی دیجیتال 3200 لیتمن هست که قیمت این گوشی پزشکی بیش از 14 میلیون تومان است.

 

گوشی پزشکی ۳۲۰۰ لیتمن - نبض هوشمند سلامت

تا به اینجا عواملی بجز خود گوشی که در تشخیص گوشی مناسب برای استفاده مهم بود را بررسی کردیم، درادامه به ویژگی های یک گوشی پزشکی خوب میپردازیم

 

شرایط فیزیکی گوشی پزشکی

در ادامه مقاله قبل که مربوط به انتخاب بهترین گوشی پزشکی بود، عواملی را برشمردیم، در ادامه می-خواهیم کمی بیشتر در مورد وجه دوم یک گوشی پزشکی یعنی خصوصیات فیزیکی آن و آنچه که باعث استفاده بهتر از آن می‌شود را مورد بحث قرار دهیم تا بتوانیم معیاری برای بهترین گوشی پزشکی ارائه دهیم.

هدست:

این همان بخش از گوشی پزشکی است که درون گوش قرار میگیرد و صدا از درون آن شنیده می‌شود. دو فاکتور مهم برای این سری‌ها وجود دارد، اول خوب ایستادن آن‌ها در گوش است که هم محکم درون گوش بایستد و هم صداهای بیرون را حذف کند و دوم جنس آن‌هاست که از لطافت لازم برخوردار باشد تا به گوش آسیبی نرساند و همچنین بخاطر حساس بودن نقطه‌ای که در آن قرار میگیرد، از جنسی باشد که کمتر باکتری‌ها را به خود جذب کند.

سرگوشی:

این از بخش‌های فلزی گوشی است که درون آن خالی (پوک) است و صدا از این دو جابجا می‌شود. جنس این فلزها آلومینیوم یا استیل است و سعی می‌شود تا جای ممکن سبک ولی مستحکم ساخته شود. وزن یک گوشی پزشکی بخاطر آنکه مداوم همراه دکتر است و در نقطه‌ی مهمی مثل گردن قرار میگیرد، باید تا جای ممکن سبک باشد و البته این نباید از استحکام گوشی کم کند چرا که به دلیل کاربرد زیاد ممکن است در معرض افتادن باشد.

تیوب­ها:

یکی از بخش‌های مهم دیگر تیوب‌های گوشی پزشکی هستند. به غیر از انعطاف پذیری و کیفیتی که در داخل تیوب گوشی پزشکی برای رساندن صدا باید وجود داشته باشد. اندازه طول این تیوب‌ها نیز مورد اهمیت است. کوتاهی و یا بلندی بیش از حد این گوشی‌ها میتواند از کارایی آن‌ها بکاهد. برای مثال طول کم یک تیوب باعث می‌شود که دکتر سخت‌تر بتواند مریض را معاینه کند و مدام جابجایی در بدن خود ایجاد کند. همینطور زیاد بودن بیش از حد طول نیز هم در کیفیت صدا و هم در جابجایی گوشی پزشکی مشکلاتی را ایجاد می‌کند (طول مناسب در گوشی‌های پزشکی مخصوص دامپزشکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است). معمولا کثیفی زیاد تیوب ها در گوشی پزشکی مشکلی اجتناب ناپذیر است که به دلیل احتمال انتقال ویروس یا میکروب حتما توصیه به تمیز نگه داشتن آن داریم. تا حد ممکن سعی کنید گوشی هایی تهیه کنید که تیوب آنها ضخامت کافی را داشته و تا حد ممکن کمتر به خود چربی جذب کنند.

دیافراگم:

قطعا گرفتن صدا با کیفیت مناسب، مهمترین بخش گوشی پزشکی است. یک دیافراگم خوب به گونه‌ای عمل می‌کند که با تغییر فشار بر روی بخش مورد معاینه، می‌تواند فرکانس دریافتی را از بالا به پایین و برعکس تغییر دهد. متاسفانه تشخیص کیفیت دیافراگم امری نیست که بتوان فقط با تست اولیه به آن پی برد و بعد از مدتی استفاده کاهش کیفیت صدای دریافتی، تاثیر دیافراگم را نشان می دهد. 

 

چند کارایی بودن گوشی های پزشکی

امروزه گوشی‌های پزشکی، بخصوص گوشی‌های دیجیتال علاوه بر عمل سمع، امکاناتی مثل ضبط صدا، گرفتن صدای قلب و ریه با هم و یا به صورت تفکیک شده و یا تنظیم شدت صدا و کارهای مشابه این را انجام می‌دهند. قطعا هرچه کاربردهایی گوشی پزشکی بیشتر باشد (البته این به معنی عدم کیفیت لازم نیست)، ارزش آن بیشتر است.
در کنار مطالب پر اهمیتی که مورد توجه قرار دادیم، خوب است بدانیم که محافظت و نگهداری از گوشی پزشکی مثل هر وسیله ای دیگری مهم است و نباید از آن غفلت کنیم. با نگهداری صحیح می‌توانیم به طول عمر مفید گوشی پزشکی بیفزاییم (البته اگر این کم بودن عمر در اثر بی کیفیتی دیافراگم نباشد)

هر گوشی پزشکی که تهیه می‌کنید باید یک پوشش مناسب داشته باشد تا در هنگام جابجایی صدمه‌ای نبیند (سعی کنید گوشی پزشکی از ارتفاع زمین نیفتد). علاوه بر این‌ها یکسری مواد تمیزکننده مخصوص نیز برای این گوشی‌های پزشکی موجود است که می‌تواند در افزایش عمر آن بسیار مفید باشد (در هنگام خرید این نوع تمیزکننده‌ها دقت کنید تا این مواد به رنگ یا جنس گوشی پزشکی صدمه نزند و واکنش نشان ندهند).

  •  دستمال پاک کننده سر گوشی
  •  دستمال الکلی و مواد پاک کننده برای تیوب
  • یک قطعه اضافی برای دیافراگم و زنگ (در صورت آسیب و خرابی قابل تعویض باشد)
  • داشتن یک کیف برای حمل و جلوگیری از ضربه
  • برچسب اسم که به نوعی از گم شدن وسیله جلوگیری کند (البته در مورد گوشی های پزشکی دیجیتال به دلیل داشتن کد مخصوص برای هر دستگاه این امر ضروری نیست)

 

لوازم جانبی گوشی پزشکی - نبض هوشمند سلامت

البته تمام موارد بالا یکجا در هیچ محصولی وجود ندارد، اما می‌توان هر یک را به صورت مجزا تهیه و استفاده کرد.

 

گوشی پزشکی دیجیتال

یكی از ویژگی های بارز گوشی پزشكی دیجیتال، امكان تقویت میزان صدای دریافتی است. گوشی های پزشكی مكانیكی و آکوستیکی در حالت معمول و در انواع مختلف، بیشتر نقش متمركز كردن صدای دریافتی را داشته و میزان تقویت كردن صدا در آنها حدود ٢ تا ٥ برابر است. تمام فرآیند دریافت و تقویت و هدایت صدا در این گوشی‌های پزشکی به صورت مكانیكی انجام می شود كه مشكلات خاص خود را نیز به همراه دارد. از جمله این مشكلات علاوه بر كاهش میزان صدا در طول مسیر انتقال، محدودیت در طول تیوب های گوشی است.

تقویت صدا تا چند ده برابر

این در حالی است كه در گوشی‌های دیجیتال، میزان تقویت صدا به حدود چند ده برابر میرسد و قابلیت كنترل بسیار بالاتری روی صداهای دریافتی (از جمله تنظیم میزان بلندی،شنیدن همزمان صدا برای چند نفر، پردازش سیگنال های دریافتی و ...) وجود دارد. علاوه بر اینها امكان انتقال بدون مشكل تضعیف برای صدا و بلند تر كردن طول تیوب نیز وجود دارد. در كنار این موارد گوشی‌ های دیجیتال میتوانند امكان دریافت صدا از عمق بیشتر با وضوح بالاتر نیز داشته باشند كه این مورد نیز بر میزان كارایی این گوشی‌ها می افزاید. گوشی های پزشكی نبض میزان صدای دریافتی را با اولویت حفظ اصالت صدا، تا بیش از ٢٠ برابر تقویت می‌كند. این در حالی است كه در مدل NS1 از گوشی‌های دیجیتال نبض امكان شنیدن صدا با هندزفری نیز فراهم شده است كه این خود علاوه بر كوچكتر كردن و قابل حمل تر كردن گوشی پزشكی، بسیاری از چالش های گوشی‌ های سنتی را رفع میكند. این گوشی‌ها علاوه بر داشتن مزیت های گوشی‌ های دیجیتال، دقت خوبی نیز در تفكیک صداهای دریافتی دارند كه در مطالب بعدی به تفصیل به آنها پرداخته خواهد شد.

انتقال صدای سمع بدون افت کیفیت

یكی دیگر از مهمترین امكانات یك گوشی پزشكی، تمیز دادن صداهای مطلوب از صداهای مزاحم (صداهای محیطی و صدای برخورد و حركت گوشی پزشکی روی بدن) در عین تقویت آنها است. بگذارید این مهم را با یک مثال توضیح دهیم. فرض كنید واحد حجم و بلندی صدا را x در نظر بگیریم. تصور كنید 1x صدای مطلوب و 1x صدای مزاحم دارید. در یک گوشی پزشكی آکوستیک، صداهای مطلوبی كه حین استفاده به گوش شما میرسند 2x و صداهای مزاحم 0.5x میشوند و ذهن مخاطب به صورت پیش فرض و به مرور زمان و در اثر معاینات مختلف، صداهای مزاحم با این درجه را نادیده میگیرد. همانطور كه بعد از مدتی قرار گرفتن در محیط پر سر و صدایی مثل نمایشگاه ها و مجتمع های خرید، دیگر صدای محیط شلوغ ممكن است آزارتان ندهد در حالی كه در بدو ورود به این مكان ها، ممكن است میزان صدای حاصل از ازدحام و همهمه كاملا برای شما مشهود باشد. در ادامه‌ی مثال و در یك گوشی پزشكی دیجیتال، صدای مطلوب در هنگام استفاده از محصول به میزان 15x و صداهای مزاحم به میزان 2x میرسند. این یعنی نسبت صداهای مطلوب به صداهای مزاحم 7.5 است در حالی كه این عدد برای گوشی های آکوستیکی طبق این مثال 4 است. در گوشی‌های دیجیتال به دلیل استفاده از تكنولوزی های تشخیص نویزها و صداهای مزاحم و كاهش آنها، میزان كم شدن صداهای مزاحم و نویزهای محیطی بسیار بیشتر از گوشی های ساده مكانیكی (آکوستیکی) است كه این امر خود از مزایای ذاتی بهره بردن از یک سیستم الكترونیک حتی بدون هوشمند سازی آن است. اما نكته منفی كه در این مورد وجود دارد، عادت كردن مخاطب به استفاده از گوشی‌های دیجیتال است. باز به مثال بالا توجه كنید؛ ذهن مخاطب و شخصی كه از گوشی پزشكی استفاده میكند به شنیدن صدای 2x عادت كرده است و این باعث میشود با اینكه درصد كاهش حجم نویز در گوشی دیجیتال به شكل قابل توجهی بیشتر است، اما مخاطب در دفعات اول استفاده از این محصول كمی حس شنیدن صداهای مزاحم به همراه صداهای مطلوب را داشته باشد كه البته این امر فقط مختص چند بار استفاده اول از این محصول است.

کاهش نویز محیط اطراف

در نظر داشته باشید که كاهش نویز تنها عملكرد گوشی‌های دیجیتال نیست، بلكه به دلیل اینكه این گوشی‌ ها صدا را به سیگنال‌ های الكترونیكی تبدیل می كنند، امكانات متنوع دیگری از جمله امكان فیلتر كردن صدا به صداهای مطلوب كه مخاطب قصد سمع آنها را دارد (به عنوان مثال صدای قلب و شش) وجود دارد. همچنین امكان تغییر بازه فركانسی برای شنیدن صدای قلب نوزاد یا كودكان با سنین كم و بزرگسالان نیز وجود دارد. در گوشی‌ پزشکی نبض، تلاش شده است تا میزان كاهش صدای محیطی و نویز های مزاحم به حد كاملا قابل قبول برای راحتی كاربر هنگام معاینه برسد و طبق آزمایش ها و تست های انجام شده، كاربران از این كاركرد محصول نیز رضایت داشته اند و توانسته اند با شرایطی كاملا مسلط بر صدا، معاینات خود را انجام دهند. جهت مطالعه نكات بیشتر در مورد محصول میتوانید به صفحه فروشگاه در سایت نبض مراجعه كنید.

 

چند کمپانی مشهور تولید کننده گوشی پزشکی

امروزه سلامت جسمی و روحی در بین جوامع مختلف بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است، افراد میکوشند تا با رعایت تغذیه و ورزش مداوم سلامتی خود را تداوم ببخشند و از بروز هرگونه بیماری جلوگیری کنند. اما همانگونه که در دنیای صنعتی امروز پیش میرویم، بیماری های مختلف و جدیدی در دنیا بروز میکند که تا پیش از آن وجود نداشته است. لذا پیرشرفت در زمینه های مختلف تجهیزات پزشکی از اهمیت خاصی برخوردار است تا بلافاصله هرگونه تعارض و عدم هماهنگی تشخیص داده شود و در صورت امکان درمان، روند آن زودتر آغاز شود.

بنابراین پیدا کردن یک وسیله پزشکی که بشود به آن اعتماد کرد و کالاهای آن متناسب با کاری که انجام می‌دهد از ویژگی‌ها و دقت مورد نظر برخوردار باشد، کار ساده ای نیست. در این مقاله میخواهیم با شرکت‌های برتر دنیا که سابقه طولانی در تولید تجهیزات پزشکی، بخصوص استتوسکوپ دارند را معرفی کنیم. البته تعداد کل شرکت های تولید کننده تجهیزات پزشکی در جهان بیش از 80 مورد است که ما قصد داریم در این مقاله چند شرکت اول را معرفی کنیم.

3M

3M به عنوان یک شرکت سرمایه گذاری معدن در مقیاس کوچک در شمال مینسوتا در سال 1902 شروع به کار کرد، سپس به نام شرکت معدن و ساخت مینسوتا نامگذاری شد. پیشرفت‌های مختلف این شرکت در زمینه‌های مختلف نوآوری باعث شد تا فعالیت‌های پزشکی به این شرکت اضافه شود. امروزه این شرکت در 70 کشور جهان دارای نمایندگی است و یه 200 کشور جهان محصولات خود را صادر می‌کند.

شرکت 3M - تولید کننده محصولات پزشکی - نبض هوشمند سلامت

جالب است بدانید که برند لیتمن به عنوان یکی از شرکت‌های زیر مجموعه این کمپانی بزرگ است که به تولید استتوسکوپ شهرت جهانی دارد و برند اول فروش گوشی پزشکی در دنیا است.

 

شرکت لیتمن - تولید کننده انواع گوشی پزشکی - نبض هوشمند سلامت

 

Welch Allyn

این شرکت آمریکایی در سال 1915 تشکیل شده و هدف خود را تولید تجهیزات تشخیص پزشکی و سیستم‌های نظارت بر بیمار گذاشته است. در سال 1982، دكتر مورتارا، Mortara Instrument را تأسیس كرد، كه به عنوان یک ارائه دهنده برتر راه حل‌های تشخیص و معاینات قلبی تبدیل شد. امروزه این محصولات با الگوریتم های تشخیصی قابل اعتماد، اتصال EMR انعطاف پذیر و ویژگی های امنیتی پیشرفته، به ارتقاء مراقبت از بیمار ادامه می دهند.

شرکت Welch Allyn - سازنده تجهیزات پزشکی - نبض هوشمند سلامت

Omron

Omron یک شرکت ژاپنی است که فعالیت خود را از سال 1933 در کیوتو آغاز کرد. این شرکت ابتدا در زمینه تولید برق فعالیت می‌کرد، اما به مرور زمان وارد زمینه تولید تجهیزات پزشکی مانند استتوسکوپ، دماسنج های دیجیتال، مانیتور فشار خون و نبولایزرها نیز شد.

 

شرکت Omron - تولید تجهیزات پزشکی و استتوسکوپ - نبض هوشمند سلامت

 

UltraScope

این شرکت که عمری نزدیک به 30 سال دارد، تمام توجه و تمرکز خود را بر شخصی سازی گوشی پزشکی برای افراد با هر سلیقه ای کرده است، تغییر در رنگ قسمت دیافراگم گوشی‌ ها به رنگ‌های ترکیبی و اعجاب انگیز از ویژگی‌ های اصلی این گوشی‌ هاست. نکته قابل توجه در این گوشی‌ها کیفیت بسیار خوب در حذف صداهای خارجی و مزاحم است.

شرکت UltraScope - تولید کننده گوشی پزشکی های شخصی سازی شده - نبض هوشمند سلامت

McCoy

این شرکت نیز بیش از 50 سال است که از تاسیس آن می‌گذرد و یکی از شرکت‌ های پیشگام در رنکینگ تولید کنندگان گوشی پزشکی به عنوان یکی از محصولاتی است که تولید می‌کند. این شرکت در حال حاضر بیش از 15 مدل مختلف گوشی پزشکی تولید می‌کند.

شرکت McCoy - ساخت بیش از ۱۵ مدل مختلف گوشی پزشکی - نبض هوشمند سلامت

همانطور که در ابتدا گفتیم، بیش از 80 شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی و بخصوص گوشی پزشکی در جهان وجود دارد که ما در اینجا 5 تا از بهترین‌های آن‌ها را معرفی کردیم.

همچنین از کمپانی های دیگری مثل: EKO  ADC ،Cardionics ،Heine Optotechnik ،MDF ،Vorfreude و Riester نیز می‌توان نام برد که در بین 10 کمپانی اول جهان در تولید استتوسکوپ قرار دارند.

 

۵ مطلب جالب درباره گوشی پزشکی

در اینجا می‌خواهیم برای رفع خستگی به چند مطلب جالب از گوشی پزشکی اشاره کنیم:

  1. "من سینه را میبینم": آیا تا به حال از خودتون سوال کردید که نام استتوسکوپ (گوشی پزشکی) از کجا و چرا برای این محصول انتخاب شده است؟! کلمه استتوسکوپ یک کلمه یونانی است که معنی آن یعنی "من سینه را میبینم". علت انتخاب این اسم نیز میتواند به این علت باشد که به نوعی شنیدن صدای قلب را به دیدن آن تشبیه کرده‌اند.
  2. اولین گوشی پزشکی: اولین گوشی پزشکی به نام monaural نامیده شد. این دستگاه فقط یک سر داشت. در سال 1816 توسط رنه لاینک اختراع شد، این ابزار چوبی با یک سطح صاف در یک انتها (دیافراگم) و یک قطعه به شکل ترومپت در انتهای دیگر آن (این قطعه با گوش شنیده می‌شد). این دستگاه دارای یک بخش شنوایی بود و  از ابتدای دهه 1860 گوشی‌ های با دوسری جایگزین شدند.
  3. گوشی‌ های پزشکی در ابتدا برای تعیین مرگ ساخته شده بودند: اعتقاد داشته باشید یا نه، این گوشی‌ ها در ابتدا به عنوان وسیله ای برای نجات زندگی ساخته نشده بودند. بلکه کاملا برعکس از آن استفاده می شد. در اصل از این وسیله و شنیدن صدای قلب تشخیص می‌دادند که یک شخص مرده است یا نه؟! جالب است بدانید که در سال 1846 یک دانشمند موفق شد که بخاطر بهترین عملکرد در جلوگیری از دفن‌های قبل از مرگ، جایزه مهمی از آکادمی علوم پزشکی دریافت کند.
  4. لوله‌های خم شده + تیکه‌ی چوبی قفسه سینه = استتوسکوپ دو گوش: اولین استتوسکوپ دو گوش به معنای واقعی کلمه مثل یک اسباب بازی کودک به نظر می رسید. از آنجا که در اواخر سال 1850 هنوز لاستیک وجود نداشت، مخترع C.J.B. دکتر ویلیمز از یک جفت لوله خمیده استفاده كرد و آن را به تیکه‌ی چوبی قفسه سینه وصل كرد.
    اولین نمونه اولیه از استتوسکوپ دو گوش به سختی مورد استفاده قرار گرفت. فقط در سال 1852 بود كه دكتر جورج کاممان آنچه را به عنوان نخستین استتوسکوپ قابل استفاده در دو گوش شناخته می‌شد، معرفی كرد. استتوسکوپ کاممان از عاج برای قطعات گوش استفاده کرد. اینها به دو لوله فلزی نرم وصل شده بودند كه در ابریشم  پیچیده شده بودند. سپس همه اینها به یک توپ توخالی متصل می شوند که مخصوص تقویت صدا هایی است که از طریق تیکه‌ی چوبی مخروطی شکل، گرفته می‌شود.
  5. گوشی پزشکی در فضا: شاید خیلی عجیب باشد، اما در سال 2011 یک استتوسکوپ معرفی شد که به متخصصان پزشکی این اجازه را می‌دهد تا صدای ضربان قلب فضانوردان را در فضا بشنود و تشخیص را انجام دهد.
     

این مقاله مرتبا به روز رسانی می‌شود و تلاش بر این است که بتوانیم مختصری از تمامی مطالب مرتبط با گوشی پزشکی در آن آورده شود، ما را دنبال کنید.

 

منبع:‌ نبض (نبض هوشمند سلامت)

Share this article

نظرات: 0 عددافزودن نظر

Same articles

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی