علائم، تشخیص و درمان فیبرومیالژیا - نبض هوشمند سلامت

علائم، تشخیص و درمان فیبرومیالژیا

برچسب‌ها:بیماری عضلانی اسکلتی
تاریخ بارگذاری:۱۴۰۰/۱۱/۲۳
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۸/۱۶
عمومی

فیبرومیالژیا جز بیماری هایی است که کمتر درباره ان اطلاع رسانی شده است. در این مقاله سعی داریم تا علائم و راه های درمان این بیماری را به طور مفصل بررسی کنیم.

فیبرومیالژیا چیست؟

فیبرومیالژیا بیماری مزمنی است که باعث درد، سفت شدن، و نازکی ماهیچه ها، تاندون ها، و مفاصل می شود. این علایم معمولا با مشکلاتی در خوابیدن، خستگی مزمن، اضطراب، افسردگی، و اختلال در عملکرد روده همراه هستند. علت و درمان فیبرومیالیژیا ناشناخته است، اما داروها و درمان های دیگری می توانند به کاهش علایم کمک کنند. فیبرومیالژیا را گاهی سندروم فیبرومیالژیا می گویند.

 

آیا فیبرومیالیژیا واقعی است؟

فیبرومیالژیا بسیار واقعی است. با این حال، هیچ تست تشخیصی ویژه ای برای فیبرومیالژیا وجود ندارد که ممکن است باعث شود که پزشکان برای تشخیص به موقع با چالش های سختی روبرو شوند. همچنین، علایم فیبرومیالژیا می تواند مشابه سایر بیماری ها باشد، که این باعث تشخیص غلط می شود.

 

فیبرومیالژیا و آرتروز

فیبرومیالژیا نوعی آرتروز نیست (آرتروز یک بیماری مفصلی است)، اما تا حدی یک اختلال ماهیچه ای است. فیبرومیالژیا و آرتروز می توانند باعث درد قابل توجه و خستگی شوند همچنین در توانایی فرد برای انجام کارهای روزمره اختلال ایجاد کنند. با این وجود، علایم فیبرومیالژیا برخلاف علایم آرتروز، معمولا با گذشت زمان بدتر نمی شود. معمولا فیبرومیالژیا با یک بیماری مفصلی دیگر همراه است، مانند لوپوس سیستمیک، روماتیسم مفصلی.

 

احساس درد در ناحیه گردن

فیبرومیالژیا در زنان

فیبرومیالژیا بیماری است که بیشتر در میان زنان شایع است. بیش از %90 بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا زنان هستند. ممکن است هورمون ها عامل این تفاوت بزرگ جنسیتی باشند، اما علت اصلی ناشناخته است.

 

علل فیبرومیالژیا

دلیل روشنی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد، اما نظریه های زیادی برای توضیح علل ممکن وجود دارد. اعتقاد بر این است که فیبرومیالژیا نتیجه ی ترکیبی از چندین عامل استرس زای فیزیکی و عاطفی است، مانند رویارویی با یک اتفاق. در برخی بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا، سطوح در حال افزایشی از سیگنال عصبی شیمیایی وجود دارد، به نام ماده P، که سیگنال های درد را تقویت می کند.

همچنین سطح سروتونین مغز در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا به طور نسبی پایین گزارش شده است. سروتونین یک ناقل مغزی شیمیایی است (نوروترسمیتر) که با آرامش و اثر کاهنده ی استرس مرتبط است. بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا اختلال حرکت غیر سریع چشم، یا NREM، در مرحله ی خواب دارند، که از خواب عمیق جلوگیری می کند و معمولا باعث می شود که با خستگی از خواب بیدار شوند. شروع فیبرومیالژیا با پریشانی روانی، ضربه، و عفونت مرتبط است.

 

علائم عمومی فیبرومیالژیا

نشانه ی عمومی فیبرومیالژیا درد است، بیماران حساسیت در حال افزایشی به بسیاری از محرک های حسی مختلف دارند و آستانه ی درد آنها به طور غیر معمولی پایین است. درد فیبرومیالژیا عموما گسترده است، و هر دو طرف بدن را درگیر می کند. درد عموما گردن، باسن، شانه ها، بازوها قسمت بالایی پشت، و قفسه ی سینه را تحت تاثیر قرار می دهد. درد می تواند باعث تیرکشیدن در قسمت های مختلف بدن شود، مانند نواحی حساس دردناک، درد عمیق ماهیچه ای، سردرد های مزمن، درد بی پایان کمر، یا درد گردن. درد فیبرومیالژیا می تواند با صدا، تغییرات آب و هوایی، و فشار های عاطفی تشدید شود. درد فیبرومیالژیا شاید بر اثر کاهش خون رسانی به قسمت هایی از مغز که به طور طبیعی به بدن کمک می کنند که با درد کنار بیاید ایجاد شود.

احساس درد در ناحیه شانه و کتف

نواحی حساس فیبرومیالژیا

نواحی حساس فیبرومیالژیا، نواحی متمرکزی از بدن هستند که به لمس آرام حساس هستند. لمس آرام این نواحی باعث درد می شود. نواحی حساس فیبرومیالژیا عموما اطراف آرنج ها، شانه، زانو، باسن، قسمت پشت سر و اطراف جناغ سینه است. نواحی حساس در اندازه ی یک سکه ی یک پنی می باشد، و علت آنها در حال حاضر ناشناخته است. پزشکان در ابتدا تصور می کردند که نواحی حساس در محل التهاب وجود دارند، اما وقتی نواحی حساس از نزدیک مورد معاینه قرار گرفتند نشانه ی خاصی از التهاب در بافت متناظر وجود نداشت.

 

علائم فیبرومیالژیا در زنان

تا آنجا که می دانیم، احتمال ابتلای زنان به فیبرومیالژیا بیشتر است. زنان درد فیبرومیالژیا را به صورت دردی مبهم که از ماهیچه ها آغاز می شود توصیف کرده اند. زنان همچنین در به یاد آوردن و تمرکز کردن مشکل دارند و شاید هنگام صحبت کلمات را به طور بهم ریخته به کار ببرند. به این علایم "فیبروفاگ" می گویند زیرا ذهن آنها حالت مبهمی دارد.

زنان همچنین ممکن است این علایم را تجربه کنند:

  • میگرن
  • پریود های دردناک
  • درد هنگام رابطه ی جنسی
  • روده و مثانه ی تحریک پذیر
  • سندروم پای بی قرار
  • حساسیت به صداهای بلند و نورهای زیاد

 

علائم فیبرومیالژیا:خستگی

خستگی در %90 بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا وجود دارد که به صورت فلج کننده، خسته کننده، و آنفولانزا مانند توصیف می شود. بیماران حتی ممکن است چند ساعت پس از بیدار شدن احساس خستگی کنند. خستگی ممکن است مرتبط با الگوی خواب غیرطبیعی باشد. به طور طبیعی، چند سطح خواب وجود دارد و بیشتر بودن سطوح عمیق خواب حتی از ساعت کلی خواب مهم تر است. بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا کمبود خواب عمیق و احیاگر را دارند، که به این حالت خواب با حرکات غیر سریع چشم(NREM ) می گویند. در نتیجه، بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا عموما بدون احساس استراحت کامل از خواب بیدار می شوند، حتی اگر به نظر ساعات خواب کافی داشته باشند.

 

علائم فیبرومیالژیا: فیبروفاگ

فیبروفاگ، ابهام فیبرومیالژیا و ابهام مغزی، یکی از نشانه های فیبرومیالژیا است. فیبروفاگ اصلاحی است که برای توصیف مشکلات شناختی ای که براثرفیبرومیالژیا ایجاد می شود. بیمارانی که به طور مداوم داروهای سرماخوردگی مصرف کرده اند فیبرو فاگ را تجربه می کنند. فیبروفاگ می تواند مرتبط با کیفیت خواب بیمار باشد، اما علت دقیق فیبروفاگ تحت بررسی است.

 نشانه های فیبروفاگ

نشانه های فیبروفاگ میتواند شامل اینها باشد:

  • از دست دادن کوتاه مدت حافظه
  • قراردادن اشیا در جای اشتباه
  • به راحتی دچار حواس پرتی می شود
  • فراموش کردن برنامه ها
  • به سختی به مکالمه ادامه می دهد
  • در به یاد آوردن اطلاعات جدید ناتوان است

 

حواس پرتی و فراموشی از علائم فیبرومیالژیا

 

 چگونه فیبرومیالژیا تشخیص داده می‌شود؟

شناسایی بیماران فیبرومیالژیا می تواند برای پزشکان چالش برانگیز باشد زیرا علایم آنها با بسیاری از بیماری ها مشترک است. بسیاری از بیمارانی که افسردگی، آرتریت التهابی، درد مزمن عضلانی، یا بیماری عدم تحمل فشار سیستمیک دارند به طور اشتباه تشخیص داده می شوند. در نهایت، تشخیص فیبرومیالژیا صرفا مبتنی بر زمینه های بالینی و سابقه ی پزشک و معاینه ی فیزیکی انجام می شود.

در بیمارانی که درد گسترده ی مزمن بدنی دارند، تشخیص فیبرومیالژیا می تواند با شناسایی محل های حساس مشخص شود. بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا عموما حداقل 11 تا 18 نقطه ی حساس رایج دارند. پزشکان همچنین ممکن است از سطوح خستگی بیمار، اختلالات خواب، و سطوح استرس بپرسند. براساس دانشکده ی آمریکایی روماتولوژی، قبل از اینکه تشخیص فیبرومیالژیا تایید شود، درد ماهیچه ای به مدت بیش از 3 ماه باید وجود داشته باشد.

 

تست تشخیص فیبرومیالژیا

هیچ تست خونی یا اشعه ی ایکس برای اینکه پزشک مشخصا فیبرومیالژیا را تشخیص بدهد وجود ندارد. تست ها عموما برای رد احتمالات دیگر تشخیصی انجام می شوند. دیگر تست های آزمایشگاهی نیز انجام می شوند تا دیگر بیماری های ممکن را رد کنند. وقتی که پزشک تست های تشخیصی را کامل می کند، شاخص هایی که در اینجا آورده شده است برای ارزیابی اینکه آیا تشخیص فیبرومیالژیا درست است استفاده می شوند:

  • درد به طور گسترده در هر چهار ربع بدن وجود داشته باشد
  • درد برای حداقل سه ماه وجود داشته باشد
  • فرد بیماری دیگری با این علایم نداشته باشد

 

بیماری های مشابه فیبرومیالژیا

از آنجاییکه هیچ گونه تست خون ساده یا پرتوی ایکس برای اینکه به شما بگوید مبتلا به فیبرومیالژیا هستید وجود ندارد، علایم آن ممکن است مشابه بیماری های دیگر باشد. بسیاری از بیماری ها می توانند باعث ایجاد درد در نواحی مختلف بدن شوند و پزشک شما ممکن است بخواهد برای رد سایر بیماری های مشابه فیبرومیالژیا تست خون یا پرتوی ایکس انجام دهد. بیماری هایی که در اینجا آمده اند می توانند مشابه فیبرومیالژیا باشند:

  • پایین بودن سطح هورمون های تیروییدی (هایپو تیروییدیسم)
  • کمبود ویتامین دی
  • آرتروز
  • سندروم خستگی مزمن
  • افسردگی
  • سندروم روده ی تحریک پذیر
  • لوپوس
  • بیماری پاراتیرویید
  • بیماری های ماهیچه ای
  • بیماری استخوان
  • سطح بالای کلسیم خون(هایپوکلسیما)
  • بیماری های عفونی
  • سرطان

 

راه های درمان فیبرومیالژیا

اگرچه درمانی برای فیبرومیالژیا وجود ندارد، درمان می تواند برخی از علایم را بهبود بخشد. ار آنجاییکه علایم در بیماران متنوع و گوناگون است، برنامه های درمانی برای هر بیمار باید شخصی سازی شده باشد. برنامه های درمانی زمانی بیشترین کارایی را دارند که آنها آموزش بیمار، کاهش استرس، تمرینات منظم، و دارو ها را با هم ترکیب کنند. همچنین درمان های جایگزین و عادت های سبک زندگی ای وجود دارند که به کاهش علایم فیبرومیالژیا کمک می کنند. در نهایت، پزشک، فیزیو تراپیست، و بیمار در مدیریت بیماری نقش فعالی دارند.

 آموزش بیمار

آموزش بیمار گام آغازین مهمی است برای اینکه بیمار با علایم آشنایی پیدا کند و با آنها کنار بیاید. متاسفانه، تمام پزشکان از نزدیک با گوناگونی های این بیماری آشنا نیستند. گروه های پشتیبانی انجمن بیمارستان و شعب محلی موسسه ی آرتروز به منابع آموزشی مهمی برای بیماران و پزشکان تبدیل شده اند.

 

کاهش استرس

بسیاری از بیماران فیبرومیالژیا پذیرفته اند که احساس اضطراب، عصبی بودن، و حتی وحشت زدگی را با فیبرومیالژیا تجربه کرده اند. از این رو، استرس ممکن است نقش مهمی در ایجاد علایم فیبرومیالژیا داشته باشد. کار بسیار سختی است که سطوح استرس را در بیماران مختلف اندازه گیری کنیم زیرا انسان ها به اتفاقات خاص به طور متفاوتی عکس العمل نشان می دهند. کاهش استرس در درمان فیبرومیالژیا باید شخصی سازی شود. این ممکن است شامل اصلاح استرس به روش ساده در خانه یا محل کار، بازخورد زیستی، نوارهای آرامش بخش، مشاوره ی روانشناختی، و/ یا پشتیبانی اعضای خانواده، دوستان، و پزشکان باشد.

گاهی، تغییر در فاکتور های محیطی (مانند صدا، دما، و قرار گرفتن در معرض آب و هوای مختلف) می تواند علایم فیبرومیالژیا را تشدید کند، و نیاز است که این فاکتور ها اصلاح شوند. مدیریت استرس در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا می تواند منجر به کاهش اضطراب، افسردگی، و خستگی شود. همچنین بیماران می توانند خواب بهتر و افزایش کیفیت زندگی را تجربه کنند.

 

ورزش

مهم ترین درمان برای درد عضلانی ورزش منظم با فشار کم است. ماهیچه های تحت کنترل و سالم به وسیله ی تمرینات منظم ناراحتی و درد را کاهش می دهد. تمرینات هوازی کم فشار، همانند شنا کردن، دوچرخه سواری، راه رفتن، و دستگاه اسکی ثابت می تواند برای درمان فیبرومیالژیا موثر باشد. برنامه های ورزشی وقتی یک روز در میان، صبح ها انجام شوند بسیار مفید اند. ورزش شیوه ای است که بدن مسکن های طبیعی تولید می کند، اندورفین، که می تواند خلق و خوی فرد را بهبود بخشد. ورزش می تواند آثار مفیدش را با افزایش خواب عمیق اعمال کند(خواب NREM). گاهی، فیزیوتراپی می تواند برای اینکه به طور بهینه راهنمای برنامه ی ورزشی باشد کمک کند.

عکسی از مردی در حال دوچرخه سواری

 

رژیم غذایی

حتی اگر تحقیقات ماده ی غذایی به خصوصی را که باعث کاهش علایم فیبرومیالژیا شود را نشان ندهد، برخی بیماران دریافته اند که وقتی غذاهای به خصوصی می خورند احساس بهتری دارند. بیماران ممکن است این را مفید بدانند که یک یادداشت غذایی داشته باشند و علایم خود را بعد از خوردن هر غذا ثبت کنند.

که این به آنها این اجازه را می دهد که غذاهای را که باعث کاهش یا بدتر شدن علایم فیبرومیالژیا می شوند شناسایی کنند یا مربوط به بیماری های دیگر بدانند هنگامی که تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد می کنید این را به خاطر داشته باشید که بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا باید از روشهای گوناگونی استفاده کنند.

یک رژیم غذایی جامع و کامل همیشه برای همه ایده ی خوبی است. با این حال، رژیم غذایی و غذاهای خاصی وجود دارند که به گفته ی بیماران باعث کاهش علائم می شوند. رژیم های غذایی گیاهخواری و ویگن، دو نمونه رژیم غذایی هستند که می توانند کمک کننده باشند. برای مقابله با خستگی، از غذاهای حاوی شکر دوری کنید و از غذاهایی که به شما انرژی می دهد استفاده کنید، مانند بادام، بروکلی، انواع لوبیا، توفو، غلات صبحانه و نان گندم کامل. پرهیز از مصرف الکل و کافئین پیش از خواب می تواند کمک کند که خواب با استراحت کامل همراه باشد. وقتی که بیماران دچار سندرم روده ی تحریک پذیر هستند، رژیم غذایی باید طوری تنظیم شود که از تشدید آن جلوگیری کند. به همین ترتیب، وقتی بیماران دچار سیستیت بینابینی هستند، باید از مصرف غذاهایی که باعث تحریک مثانه می شوند جلوگیری کنند.

 

رژیم غذایی مناسب و انرژی زا

 

داروها

به طور سنتی، مؤثرترین داروها برای درمان فیبرومیالژیا ضد افسردگی های سه حلقه ای هستند؛ داروهای که معمولاً برای درمان افسردگی به کار می روند. به نظر می رسد که ضد افسردگی های سه حلقه ای، خستگی را کاهش می دهند، درد و گرفتگی ماهیچه ای را بهبود می بخشند، و باعث بهبود خواب عمیق و احیاگر در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا می شوند. نمونه های ضدافسردگی های سه حلقه ای که معمولا برای درمان فیبرومیالژیا به کار می روند شامل آمیتریپتیلین(الاویل) و دوکسپین(سینکوان) هستند.

دولوکستین(سیمبالتا)، میلناسیپران(ساولا)، و ونلافاکسین(افکسور) همچنین ضد افسردگی هایی هستند که فیبرومیالژیا را درمان می کنند. تحقیقات نشان می دهد که افزودن فلوکستین (پروزاک)، یا داروهای مرتبط به دوز پایین آمیتریپتیلین، درد ماهیچه ای، اضطراب و افسردگی را در بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا بیشتر کاهش می دهد. ترکیب آنها نیز برای بهبود خواب آرام و احساس کلی سلامتی مؤثرتر است.

تزریقات موضعی

درد ر ممکن است با تزریق بی سی موضی کاهش یابد (مانند لیدوکایین یا مارکائین) دارو می تواند به بافت های اطراف تزریق شود، مانند ماهیچه های شانه یا باسن یا تزریق به نقاط حساس مستلزم این است که پزشک سرنگ کوچکی را مستقیماً داخل نقطه ی حساس قرار دهد و داروی بی حسی را تزریق کند. تزریق نقطه ی حساس را گاهی تزریق نقطه ی ماشه می گویند.

 

درمان جایگزین برای فیبرومیالژیا

درمان جایگزین برای برخی بیماران فیبرومیالژیا به خوبی عمل می کند. درمان های کل نگر، کل وجود شخص را تحت تأثیر قرار می دهند، که ممکن است درد مزمن و استرس را کاهش دهند. درمان های جایگزین به بیماران این امکان را می دهند که داروها را کم کنند و بیشتر به فعالیت بپردازند. پزشکان می توانند به بیماران کمک کنند که راه قابل قبولی را برای ترکیب داروهای مرسوم با درمان های جایگزین یا درمان های طبیعی پیدا کنند. درمان های جایگزین همچنین می توانند باعث افزایش خواب آرام و کاهش درد فیبرومیالژیا شوند.

 

لیست درمان های جایگزین

درمان های جایگزین برای فیبرومیالژیا می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تای جی و جی گونگ
  • درمان های گیاهی- گیاه اکیناسه، کوهوش سیاه، اسطوخدوس، شیرتیغک و ویتامین های B.
    مکمل های غذایی طبیعی- 5-HTP، ملاتونین ال-کارنیتین، SAM-E، و پروبیوتیک ها

قبل از استفاده از درمان های جایگزین، در مورد استفاده از آنها با پزشک خود مشورت کنید.

درمان های جایگزین اضافی در اسلایدهای بعدی ارائه می شوند.

 

طب سوزنی

طب سوزنی ممکن است به درمان فیبرومیالژیا کمک کند زیرا شیمی مغز را تغییر می دهد و به افزایش تحمل درد کمک می کند. طی درمان، یک کارورز یک یا تعداد بیشتری سوزن خشک را داخل پوست و بافت های زیرین در نقاط خاص فرد فرو میکند. پیچش با دقت یا تغییر ماهرانه سوزن ها به طور دیگرف باعث آزادسازی مقداری اندورفین در جریان خون می شود.

طبق گفته ی متخصص طب سوزنی، طی این فرایند، انرژی های مسدود شده حذف می شوند که جریان انرژی را، در طول خط نصف النهار، که کانال های انرژی خاصی هستند، باز می گرداند. پس شیمی مغز بیمار با تغیر آزادسازی نوروترنسمیترها تغییر می کند. این نوروترنسمیترها تحریک انجام می دهند یا تکانه های عصبی را در مغز مهار می کنند که اطلاعات در مورد محرک های خارجی و احساسات را مانند درد، تقویت می کند که باعث می شود تحمل درد بیمار بیشتر شود. یک درمان طب سوزنی ممکن است درد مزمن را برای دوره ی زمانی طولانی تسکین بخشد.

 

عکسی از روش درمانی طب سوزنی

 

طب سوزنی الکتریکی و طب سوزنی لیزری

مراقبت کاپروپراتیک (فن ماساژ و جابجا کردن ستون فقرات) درمان جایگزین دیگری برای درد فیبرومیالژیا است. این روش می تواند درد نقاط فشار، درد پشت، درد گردن، درد شانه، سردرد و درد ناشی از جراحت های ماهیچه ای - اسکلتی را درمان کند.

کاپروپراتیک احتمالا برای فیبرومیالژیا مؤثر است زیرا به بهبود سطح درد کمک می کند و دامنه ی حرکتی گردن و کمر را افزایش می دهد.

کاپروپراتیک مبتنی بر قاعده ی کلی است که بدن یک موجود زنده ی خود ترمیم شونده است. برای کاهش درد و افزایش بهبودی، متخصص کاپروپراتیک از اصلاح ستون فقرات استفاده می کند. هدف آن این است که تحرک بین مهره های ستون فقرات، که محدود شده اند، قفل شده اند یا کمی خارج از محل مناسب اند، افزایش یابد. به گفته ی اصلاحگران، فشار یا کشش دقیق، چندین حرکت دقیق در یک محل، یا فشارهای سریع مخصوص، کمک می کند که استخوان ها به محل یا حرکت طبیعی تر بازگردند. گفته می شود این درمان موجب کاهش درد شده و سلامتی فرد را بهبود می بخشد.

 

ماساژتراپی

ماساژتراپی میتواند فشار ماهیچه ای را کاهش دهد و درد ماهیچه ها و بافت نرم را تسکین دهد. بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا می توانند از ماساژتراپی بهره ببرند، زیرا می تواند فشار ماهیچه ای را کاهش دهد و درد ماهیچه ها و بافت نرم را تسکین دهد. بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا می توانند از ماساژتراپی بهره ببرند زیرا می تواند گردش خون و دامنه ی حرکت را بهبود بخشد تولید طبیعی مسکن ها را تقویت کند. یک ماساژ عمیق بافتی می تواند گردش خون را تحریک کند و الگوهای شدید کشش ماهیچه ای را آزاد کند. یک ماساژ ماهیچه ای-عصبی قواعد ابتدایی درمان باستانی شرقی (طب سوزنی و شیاتسو ) را با درمان عمیق مداخله گر بافت ترکیب می کند. ترکیب این ها می تواند به کاهش درد ماهیچه ای و بافت همبندی (بافت نرم) کمک کند. ماساژتراپی همچنین می تواند به مبارزه با افسردگی کمک کند و جریان مواد شیمیایی مربوط به درد و استرس را در طی افزایش تولید سروتونین کاهش دهد. افزایش یافتن سروتونین منجر به خواب شبانه ی بهتر می شود، که می تواند به مبارزه با فیبروفاگ کمک کند.

 

بازخورد زیستی

در حین جلسه ی بازخورد زیستی، بیماران می توانند به سطوح استرس خود نظارت کنند و روش های آرامش بخشی را تمرین کنند. روش های مطمین احتمالا بهتر از بقیه کار می کنند و طی جلسات بیمار می تواند به عکس العمل هایی که بدن به این روش ها نشان می دهد نظارت کند. روش های آرامش ذهن/بدن از الکترونیک برای اندازه گیری پاسخ های مربوط به استرس در بدن استفاده می کنند.

 بازخورد زیستی می تواند به بیماران یاد دهد که چگونه ماهیچه های فشرده را استراحت دهند، که میتواند درد ناشی از فیبرومیالژیا را بهبود بخشد. ایده ی پشت بازخورد زیستی این است که مردم می توانند از اطلاعاتی که در مورد فرآیند های داخلی بدن است استفاده کنند تا یاد بگیرند که چگونه عوامل استرس زایی که باعث درد می شوند را کنترل کنند. اگر به خوبی یاد گرفته باشید، بازخورد زیستی الکترونیکی، میتواند به شما کمک کند که ضربان قلب، فشار خون، الگوهای تنفس، و کنش ماهیچه ای را کنترل کنید، و به طور بالقوه درد را کاهش دهید.

 

مدیتیشن

با مدیتیشن، شما به فکر خود اجازه می دهید که از برنامه تحلیلی عادی روزمره خارج شود و در لحظه زندگی کند. مدیتیشن امواج ذهنی ای تولید می کند که سازگار با آرامش و شادی هستند، و به بهبود اضطراب کمک می کند. مدیتیشن می تواند غذای روح شما را آماده کند، عطش معنوی درونی را اقناع کند، و به شما کمک کند که توانایی خود را برای توجه به تمام جنبه های زندگی بدون داشتن حواس پرتی بهبود بخشید.

بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا همچنین می توانند خشم خود را کنترل کنند و درد را کاهش دهند. یافته های اولیه به این اشاره دارند که یک برنامه ی کاهنده استرس مبتنی بر مدیتیشن برای برخی بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا موثر است.

 

مدیتیشن تمرینی مفید برای کاهش فیبرومیالژیا

 

فواید مدیتیشن

فواید مدیتیشن شامل موارد زیر می شود:

  • حواس خود را از درد دور می کند
  • مانع توانایی سیستم عصبی مرکزی برای تشخیص درد می شود
  • باعث استراحت ماهیچه های عمیق بدن می شود
  • نشانه های مربوط به استرس را کاهش می دهد

آینده بیماری فیبرومیالژیا

آینده ی بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا عموما بسیار خوب است. مهم است که این را به خاطر داشته باشید که فیبرومیالژیا یک بیماری که عضوی را تهدید کند نیست. بیمارانی که به راهی برای درمان دست یافته اند بیشترین آگاهی را راجع به بیماری دارند، همان طوری که راجع به بهبود خواب، کاهش استرس، و ورزش تمایل دارند که بهترین کار را انجام دهند.

 

این نکات را برای فیبرومیالژیا امتحان کنید:

این ها نکاتی هستند که به شما کمک می کنند تا با فیبرومیالژیا کنار بیایید:

  • انجام یوگا، مدیتیشن، یا سایر فعالیت هایی که باعث کاهش استرس می شوند
  • یادداشت برداری کنید، فیبروفاگ باعث می شود که به سختی چیزها را به خاطر بیاورید
  • به طور منظم ورزش کنید تا درد و سختی را کاهش دهید
  • در حمام استراحت کنید تا ماهیچه هایتان آرام شوند و درد کاهش یابد
  • یک دفتر روزانه داشته باشید تا رژیم غذایی و علایم را ثبت کنید
  • به یک گروه پشتیبانی بپیوندید تا با مردمی که از شرایطی مشابه شما رنج می برند ارتباط برقرار کنید.

 

اشتراک‌گذاری مقاله

نظرات: 0 عددافزودن نظر

مطالب مشابه

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی