نگاهی به حوزه سلامت با عینک واقعیت - نبض هوشمند سلامت

نگاهی به حوزه سلامت با عینک واقعیت

برچسب‌ها:تله مدیسن
تاریخ بارگذاری:۱۳۹۸/۳/۹
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۵/۲۷
عمومی

مقدمه

وقتی از آینده صحبت می کنیم ذهن ما به صورت ناخودآگاه متوجه اصلاح و تغییر می شود. این تغییرات می توانند سطحی یا بنیادی باشند اما در هر صورت هدف آن ها بهبود بخشیدن به زندگی انسان است. با وجود این که فناوری پیشرفت های زیادی داشته است اما همچنان تاثیر به سزایی در زندگی انسان دارد و تغییراتی که به وجود می آورد ما را شگفت زده می کند. همانطور که می دانید حوزه سلامت، از لحاظ اصلاحات فنی یکی از محافظه کارترین صنایع است زیرا به صورت مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است. در نتیجه باید احتیاط بسیاری در این امر داشت و خطر را به حداقل رساند. نکته مهم این است که نپذیرفتن نوآوری هایی که بر پایه فناوری هستند چالش های بزرگی در این حوزه به وجود خواهد آورد.

به همین دلیل در سرتاسر دنیا شاهد رشد پذیرش فناوری در بخش های مختلف مراقبت های بهداشتی هستیم. و برپیشرفت ها و دستاوردهایی که به نحوی بر سلامت انسان تاثیر مثبت دارند افزوده می شوند.

 

آینده سلامت دیجیتال چگونه است؟

تصور کنید مدلی از مراقبت های بهداشتی مبتنی بر داده داریم که همیشه در دسترس است. انتظار می رود پیشرفت های این حوزه به سمت توسعه ابزار های تولید داده حرکت کند. افراد با کمک ابزار های گوناگون (مانند تکنولوژی های پوشیدنی، حسگر ها و ابزارهای NLP) از وضعیت بدن خود داده استخراج می کنند. سپس به آن ها مراقبت های بهداشتی مخصوص بیماری ای که درگیر آن هستند، ارائه می شود.  

بر اساس داده هایی که از بیمار اخذ می گردد، سرعت و دقت تشخیص ها زیاد می شود. به عنوان مثال با کمک ابزار های هوش مصنوعی (AI)، آنالیز داده ها سریع تر و دقیق تر انجام می شود. این امر برای پزشکان خبر خوبی است زیرا در این صورت آن ها در تشخیص، دقیق تر عمل میکنند و بیماران بیشتری را ویزیت می کنند.

پیش بینی بیماری در مراحل اولیه آن توسط سلامت دیجیتال تغییرات رفتاری به همراه خواهد داشت. به عنوان مثال شناسایی دقیق تر و به موقع بیماری موجب بهبود روند درمان، جلوگیری از انجام برخی مراحل اضافه و کاهش هزینه می شود. همچنین بیماران کیفیت کار ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی را با هم مقایسه می کنند، هزینه ها را در نظر می گیرند ودر نهایت انتخاب آگاهانه ای بر مبنای ارزش واقعی دارند. در این صورت بازده افزایش می یابد.

پزشکی از راه دور (تله مدیسن) و نظارت از راه دور (تله مانیتورینگ) با کمک سایر روش های مراقبتی مانند مراقبت در خانه، مراقبت های بهداشتی را متحول می کنند. این امر سبب ارتقا سلامت انسان و اطمینان خاطر از دسترسی به موثرترین سطح مراقب می شود.

از جمله بخش هایی که در آینده دستخوش تغییرات می شود، تعامل بیشتر متخصصان سلامت با واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، هوش مصنوعی، بلاک چین و دیگر فناوری ها و استفاده از آن ها در اشکال مختلف است.

 

آینده سلامت دیجیتال از نگاه محاسبات

پیش بینی های تحلیل گران آینده بازار سلامت دیجیتال لزوما یکسان نیست. اما همه آن ها بر رشد سریع و افزایش حجم بازار اتفاق نظر دارند.

طبق پیشبینی Global Market Inside، حجم بازار سلامت دیجیتال تا پایان سال ۲۰۲۵ به ۵۰۴.۴ میلیارد دلار می رسد. نوآوری های دیجیتالی روش های درمانی و تشخیص های جدید را آسان تر می کند و بازده فرآیند مراقبت را افزایش می دهد در نتیجه هزینه های مربوطه کاهش می یابد. همچنین پیشرفت تکنولوژی، بازارهای نوظهور و توسعه یافته طرفین زنجیره تامین را به هم متصل می کند.

 

عوامل تاثیرگذار بر رشد بازار سلامت دیجیتال

  • افزایش تقاضا برای سرویس های مانیتورینگ از راه دور با توجه به افزایش بیماری های مزمن در سطح جهانی

  • افزایش برنامه های مدون و کمک های مالی توسط دولت ها جهت به اجرای سیستم دیجیتال

  • افزایش استفاده از تلفن همراه، تبلت و اپلیکیشن های تلفن همراه در بین پزشکان جهت دنبال کردن و دسترسی به اطلاعات پزشکی

  • رشد استفاده از راه حل های IT مختلف جهت رعایت الزامات قانونی برای مراقبت از بیمار و ایمنی وی

موارد فوق عوامل مهمی هستند که موجب رشد بازار سلامت دیجیتالی سال های آتی می شوند.

 

منبع: نبض (نبض هوشمند سلامت)

 

اشتراک‌گذاری مقاله

نظرات: 0 عددافزودن نظر

مطالب مشابه

مشاهده همه
همراهان نبض

به ما اعتماد کرده‌اند