انواع دستگاه های نوار قلب - نبض هوشمند سلامت

انواع دستگاه های نوار قلب

برچسب‌ها:نوارقلب
تاریخ بارگذاری:۱۴۰۱/۲/۲۴
تاریخ آخرین ویرایش:۱۴۰۱/۸/۲۳
عمومی

آزمایش نوار قلب چیست و چرا انجام می‌‍‌‌‌شود؟

آزمایش نوار قلب که به آن به اصطلاح ECG و یا EKG نیز گفته می‌شود یک آزمایش ساده و بی خطر است که برای بررسی ریتم قلب و یا اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی ضربان قلب  مورد استفاده قرار می‌گیرد درحقیقت با اندازه گیری فواصل زمانی روی داده های نوار قلب و با فهمیدن مدت زمان انتقال یک موج از یک قسمت قلب به قسمتی دیگر پزشک به نحوه فعالیت الکتریکی قلب تند، کند، طبیعی و یا نامنظم بودن آن پی می‌برد. این آزمایش می‌تواند توسط پزشکان متخصص قلب، عمومی و یا هر پزشکی که چک شدن قلب فرد را صلاح ببیند پیشنهاد شود.

ویدیو معرفی دستگاه نوارقلب خانگی

 

نحوه ی گرفتن آزمایش نوار قلب چگونه است؟

آزمایش نوار قلب به طور معمول  توسط متخصصین در کلینیک های درمانی، بیمارستان‌ها و یا مطب پزشک انجام می‌شود این آزمایش غیر تهاجمی و بدون درد است که خطری را برای فرد ایجاد نمی‌کند. در این آزمایش از فرد خواسته می‌شود که روی تخت دراز بکشد، لباس رویی خود را درآورد و یا دکمه هایش را باز کند، در مرحله بعد پزشک ۱۲ تا ۱۵ الکترود که همان حسگرهایی چسبنده هستند را به قفسه  سینه ، بازوها و پاهای فرد وصل می‌کند،  با استفاده از الکترودها سیگنال‌های الکتریکی تولید شده توسط قلب در هر بار ضربان قلب تشخیص داده می شوند و توسط سیم به دستگاه نوار قلب فرستاده و ضبط می‌شوند و خروجی آن در مانیتور و یا یک نسخه چاپی پدیدار می‌شود. پس از پایان آزمایش که چند دقیقه کوتاه بیشتر طول نمی‌کشد پزشک الکترودها را از روی پوست فرد برمی‌دارد.

 

الزامات لازم برای انجام آزمایش ECG چیست؟

این آزمایش شرایط خاصی نمی طلبد و فرد می تواند قبل از انجام آزمایش همانند روزای عادی بخورد و بیاشامد و فقط برای اتصال هرچه بهتر الکترودها به پوست فرد بهتر است موی قفسه سینه فرد تراشیده و یا تمیز شود.

 

دستگاه نوار قلب و یا الکتروکاردیوگراف چیست؟

دستگاه نوارقلب

آزمایش نوار قلب مهم ترین مرجع جهت تفسیر ریتم قلب و تشخیص بیماری های قلبی است. به دستگاهی که این آزمایش توسط آن انجام می پذیرد دستگاه نوار قلب و یا الکتروکاردیوگراف می گویند در حقیقت توسط این دستگاه تکانه های قلب ضبط شده و از طریق ثبت تکانه ها ریتم قلب و ضخامت عضله مشخص می شود.   لازم به ذکر است که این دستگاه با اکوکاردیوگرام متفاوت است درواقع با این دستگاه می‌توان ریتم قلب را تعیین کرد و اسکن قلب توسط آن انجام نمی‌شود.

انواع دستگاه های نوار قلب کدامند؟

همانگونه که گفته شد دستگاه نوار قلب برای تفسیر نوار قلب و بررسی مشکلات احتمالی برای بیمار کابرد دارد ولی بسته به شرایط بیمار انواع مختلفی دارد گاهی لازم است دائما سیگنال قلب بیمار ضبط شود و گاهی در حین ورزش از فرد نوار قلب گرفته شود، از این رو در ادامه به بررسی انواع این دستگاه و کاربرد هر یک می‌پردازیم.

دستگاه نوار قلب ۱۲ کاناله

این دستگاه طبق توضیحات گفته شده در طی چند دقیقه و توسط الکترود های متصل به بدن فرد آزمایشی استاندارد از نوار قلب را ثبت می کند و سیگنال حاصل از ۱۲ کانال قلب را نمایش می‌دهد با استفاده از این دستگاه می توان به بررسی وضعیت قلب پرداخت. در طی استفاده از این دستگاه فرد به صورت خوابیده و بی تحرک است.

دستگاه نوار قلب هولتر

دستگاه نوارقلب هولتر

دستگاه هولتر یک دستگاه کوچک و قابل حمل است که برای پایش سرپایی ECG و ضبط مداوم نوار قلب فرد در طی ۲۴  تا ۴۸ ساعت استفاده می شود. الکترودهای این دستگاه همانند دستگاه قبلی روی پوست فرد در نقاطی از بازوها و پاها و قفسه سینه قرار می گیرد و اطلاعات حاصل از قلب فرد را در یک مانیتور کوچک و جیبی که با باتری کار می‌کند ضبط می‌کند و از این طریق فعالیت قلب را در شرایط مختلف بیمار در طی ساعاتی ذخیره می کند تا پزشک را برای تشخیص مشکل احتمالی راهنمایی کند.

ثبت کننده رخداد

این دستگاه همانند هولتر قلب عمل می کند با این تفاوت که فقط در صورت بروز علائم نوار قلب فرد را ثبت می کند در واقع با بروز مشکل در ریتم قلب به طور خودکار و یا دستی روشن شده و فعالیت قلب را تحت نظر قرار می‌دهد.

نوار قلب استرسی و یا ورزشی

نوارقلب استرسی یا ورزشی

از این تست برای بررسی نوار قلب فرد در حال انجام فعالیت ورزشی از جمله تردمیل و دوچرخه ثابت استفاده می شود علاوه بر نوار قلب، فشار خون و میزان تنفس را نیز کنترل می‌کند از این تست معمولا برای ایمن سنجی فعالیت ورزشی بعد از جراحی قلب و یا سکته استفاده می‌شود.

دستگاه نوارقلب ۶ کاناله پرتابل

این دستگاه ها معمولا کوچک و قابل حمل هستند و استفاده از آن ها بسیار راحت است و دیگر با ژل و چسب و سیم کار نمی کنند. از این دستگاه ها برای پایش اولیه از سلامت قلب و تشخیص آریتمی استفاده می شود و استفاده از آن توسط خود فرد قابل اجراست درواقع یک دستگاه ضبط کننده نوار قلب شخصی است که می تواند هر لحظه از آن استفاده کند.

 

دستگاه نوار قلب پرتابل نبض (NH1)

این دستگاه جز دسته دستگاه های 6 کاناله هست که در حقیقت با استفاده از آن هم می توان ۶ لید و هم تک لید قلب را مشاهده و ضبط کرد. این دستگاه یک دستگاه شخصی است به این معنا که استفاده از آن برای هر کسی ممکن است و لازم نیست توسط متخصص صورت بگیرد همچنین به دلیل قابل حمل بودن آن می توان از ان در هر شرایطی و هر زمانی استفاده کرد و لازم به مراجعه به بیمارستان و یا مراکز درمانی نیست.

استفاده از این دستگاه برخلاف نمونه های دیگر بدون استفاده از ژل و چسب است و تنها با لمس پوست انگشتان دو دست و مچ پا نوار قلب را ضبط می کند این دستگاه از طریق بلوتوث به اپلیکیشن نبض آوا متصل شده و نوار قلب را در غالب فایل به شما تحویل می دهد و از این رو امکان مشاوره آنلاین با پزشک را برای شما فراهم می کند.

کابرد اصلی این دستگاه اطمینان حاصل کردن از سلامت اولیه قلب و تشخیص آریتمی می باشد که شایع ترین بیماری قلبی است همچنین با استفاده از آن می توانید از تغییرات ریتم قلب خود آگاه شده و از بروز حوادث احتمالی از جمله سکته آگاه شوید.

دستگاه نوارقلب نبضnh1

 

مزیت دستگاه نوار قلب پرتابل نسبت به سایر دستگاه ها

استفاده از دستگاه نوار قلب ۶ کاناله تنها ۳۰ ثانیه زمان می برد و همواره در دسترس است درواقع با خریدن این دستگاه همواره یک دستگاه نوار قلب دارید که نوار قلب شما را در طی ۳۰ ثانیه تحویل می دهد و از این رو می توانید روزانه به مراقبت از سلامت قلب خود بپردازید و ریتم درست آن را چک کنید علاوه برآن می توانید ریتم قلب خانوادتان را نیز تحت نظر قرار دهید و در صورت بروز مشکل با ارسال داده ها به پزشک سریعترین و به جا ترین اقدام را انجام دهید. استفاده از این دستگاه راحت است و دیگر لازم نیست به خود الکترود بچسبایند و یا برای گرفتن نوار قلب به مطب و یا بیمارستان مراجعه کنید.

از طرفی قلب یک عضو بسیار حیاتی است و بیماری های خاموش زیادی روی قلب اثر می گذارند درحقیقت امکان دارد مدت ها درگیر بیماری باشید ولی اطلاعی نداشته باشید و زمانی علائم بروز پیدا کنند که برای درمان دیر شده باشد از این رو بهتر است روزانه ریتم قلب خود را تحت نظر قرارداده و با چک کردن آن از اتفاقات ناگوار جلوگیری کنیم.

اشتراک‌گذاری مقاله

نظرات: 0 عددافزودن نظر

مطالب مشابه

مشاهده همه
همراهان نبض

همراهان ما در مسیر سلامتی